Avocadosalat med fuldkornsris
Helt igennem grøn - helt igennem lækker.
4
Ingredienser
- 125 g sorte fuldkornsris (Il Fornaio)
- 3 avocado + lidt citronsaft
- 50 g babyleaves med spinat & mangold
- 500 g dadel- eller aromatomater i halve ærtespirer, brøndkarse eller andet kryddergrønt.
- Salsa af hakket melon, chili og mynte:
- ½ lille cantaloupemelon
- 1 udkernet, finthakket rød chili
- et par blade friskhakket mynte
- salt og peber.
- 4 lange, sprøde croutoner af rugbrød – skåret på langs
- 2 Crotin Chavignol gedeoste (150 g).
Sådan gør du:
- Kog risene efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl dem – kan gøres i forvejen. Flæk, udkern og skær avocadoerne i tykke både, fjern skallen og dryp avocadokødet med lidt citron. Bland ris, babyleaves og tomater med avocadostykker.
- Udkern, skræl og hak melonkødet fint, smag til med chili, mynte samt salt og peber og drys over salaten, der serveres med rugbrødscroutoner. Rist rugbrødet og server med ostene, der flækkes igennem, så der bliver 1/2 ost pr. person. Tilberedning og anvendelse af sorte fuldkornsris, se mere på: ilfornaio.dk
- Energi pr. person: 500 kcal, fedt 29%, protein 13%, kulhydrat 58%.