Babysalater med hindbær & gedeost
Raffineret salat, som dine veninder vil elske dig for.
4
Ingredienser
- 150 g parma- eller serranoskinke i tynde skiver
- 1 tsk rørsukker
- 1 bakke babysalater
- 1 bakke hindbær 150 g
- 1 bdt kørvel
- 100 g gedeost i mindre stykker
- Dressing:
- 2 tsk olivenolie
- 1-2 spsk bæreddike, gerne hindbær
- salt, peber
- Hvidløgscroutoner:
- 400 g fuldkornsbrød
- 1 fed knust hvidløg
Sådan gør du:
- Bred skinkeskiverne ud på en plade med bagepapir, drys en anelse sukker på og bag dem gyldne og sprøde ved 225°, ca. 5 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle.
- Bland salater, bær og kørvelkviste let med osten. Rør dressingen sammen, smag til og dryp den over salaten, der serveres med sprøde hvidløgscroutoner (se opskrift nedenfor).
- Hvidløgscroutoner: Stik brødskiverne ud med en lille rund form − eller skær dem i firkanter. Vend brødcroutonerne med lidt knust hvidløg og flaget havsalt, bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200° varmluft eller 225° alm. ovn. Du kan sagtens lave croutonerne i forvejen.
- Energi pr. person: 460 kcal, fedt 30%, protein 23%, kulhydrat 47%.
- TIP! Vælg koldpressede olier til dine salater − de giver en bedre og mere frisk smag.r spsk balsamico, som giver salaten en lidt mere pikant smag.