
Bagt laks med ærtepuré og karryurter
Nem ret at lave til gæster - og tilmed sund og smuk at se på!
Ingredienser
- 800– 1000 g laks skåret i 6 stykker
- 300 g optøede frosne ærter (helst små ærter)
- 1½ dl vand
- 25 g smør
- lidt citronsaft
- salt og peber
- 2– 3 gulerødder
- 2 bundt forårsløg
- olivenolie til stegning
- ½–1 tsk karry
- 1 fed finthakket hvidløg
- salt og peber
- citron skåret i både
- dild
- Tilbehør: kogte små kartofler eller brød.
Sådan laver du bagt laks:
- Kom laksestykkerne på en bageplade med bagepapir og krydr dem med lidt salt. Kom ærter og vand i en gryde og bring det til kogepunktet og lad det simre 2-3 minutter. Blend ærterne til en fin pure sammen med 1 dl vand, smør, citronsaft, salt og peber. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær top og bund af forårsløgene og del dem i stykker af ca. 3 cm. Kom olivenolie på en pande og steg gulerødder og forårsløg let møre og krydr med karry, hvidløg, salt og peber.
- Kort før serveringen bages laksen 10–12 min. ved 175 grader.
- Anret bagt laks med en skefuld ærtepuré, et stykke citron, karryurter og drys med dild. Server små kogte kartofler eller brød til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/
PRØV OGSÅ: Skinke med parmesan og sprød rodfrugtsalat