Bagt laks med ærtepuré og karryurter

Bagt laks med ærtepuré og karryurter

Nem ret at lave til gæster - og tilmed sund og smuk at se på!

Ingredienser

  • 800– 1000 g laks skåret i 6 stykker
  • 300 g optøede frosne ærter (helst små ærter)
  • 1½ dl vand
  • 25 g smør
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
  • 2– 3 gulerødder
  • 2 bundt forårsløg
  • olivenolie til stegning
  • ½–1 tsk karry
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • salt og peber
  • citron skåret i både
  • dild
  • Tilbehør: kogte små kartofler eller brød.

Sådan laver du bagt laks:

  1. Kom laksestykkerne på en bageplade med bagepapir og krydr dem med lidt salt. Kom ærter og vand i en gryde og bring det til kogepunktet og lad det simre 2-3 minutter. Blend ærterne til en fin pure sammen med 1 dl vand, smør, citronsaft, salt og peber. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær top og bund af forårsløgene og del dem i stykker af ca. 3 cm. Kom olivenolie på en pande og steg gulerødder og forårsløg let møre og krydr med karry, hvidløg, salt og peber.
  2. Kort før serveringen bages laksen 10–12 min. ved 175 grader.
  3. Anret bagt laks med en skefuld ærtepuré, et stykke citron, karryurter og drys med dild. Server små kogte kartofler eller brød til.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/