Bagt torsk med lune linser
Den lækre bagte torsk serveres på en bund af lune linser med porrer og toppes med en fin salsa af kapers, krydderurter, rødløg og citrusfilet. Så er der serveret!
4
Ingredienser
- 200 g grønne linser fra Puy
- 2 fintsnittede porrer
- 1 tsk olivenolie + evt. 1 tsk smør
- Salt
- Peber
- 1 kg torskefilet
- Kaperssalsa:
- 1 dl velafdryppede kapers
- ½ rødløg
- 1 spsk olivenolie
- Bredbladet persille
- Timian
- Dild
- Fileter af 1 citron
Sådan gør du:
- Kog linserne efter anvisningen på pakningen, og kog de snittede porrer med de sidste par minutter. Afdryp linser og porrer, og smag til med olivenolie, smør samt salt og peber.
- Læg fisken på en plade med bagepapir, drys salt og peber på, dæk fisken med yderligere et stykke bagepapir og bag den i ovnen ved 180-200° ca. 15 minutter, til den er fast. Tiden afhænger af filetens tykkelse.
- Rør ingredienserne til den friske kaperssalsa sammen og smag til med lidt salt og peber.
- Anret fisken på en bund af varme linser med porrer og top med kaperssalsa.
- Energi pr. person: 510 kcal., fedt 19%, protein 50%, kulhydrat 31%