Bagt torsk
En lækker og nem hverdagsret, der ikke sætter sig på sidebenene.
4
Ingredienser
- 800 g torske- eller lyssejfilet
- Salt, peber
- 500 g cherrytomater
- En god håndfuld frisk mynte og basilikum
- 1 spsk olivenolie
- Lidt hvid balsamico eller hyldeblomsteddike
- Knuste kartofler med ærter:
- 800 g kartofler
- 125 g ærter
- ¼ dl minimælk
- 20 g smør
- 2-3 spsk hakket persille
Sådan gør du:
- Læg fiskestykkerne i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Drys salt og peber på fisken.
- Skær tomaterne i halve, bland dem med krydderurter, olivenolie samt et par stænk hvid balsamico eller hyldeblomsteddike.
- Bred blandingen over fisken, sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag det hele 15-20 minutter, til fisken er fast.
- Kog kartoflerne møre, afdryp og kom dem tilbage i gryden igen. Mos dem groft med en gaffel, rør og smag mosen til med ærter, lidt mælk samt smør, salt, peber og persille.
- Server mosen som tilbehør til fisken.
- Energi pr. person: 460 kcal, fedt 20%, protein 41%, kulhydrat 39%.