fisk

Bagt torsk

En lækker og nem hverdagsret, der ikke sætter sig på sidebenene.

4

Ingredienser

  • 800 g torske- eller lyssejfilet
  • Salt, peber
  • 500 g cherrytomater
  • En god håndfuld frisk mynte og basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt hvid balsamico eller hyldeblomsteddike
  • Knuste kartofler med ærter:
  • 800 g kartofler
  • 125 g ærter
  • ¼ dl minimælk
  • 20 g smør
  • 2-3 spsk hakket persille

Sådan gør du:

  1. Læg fiskestykkerne i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Drys salt og peber på fisken.
  2. Skær tomaterne i halve, bland dem med krydderurter, olivenolie samt et par stænk hvid balsamico eller hyldeblomsteddike.
  3. Bred blandingen over fisken, sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag det hele 15-20 minutter, til fisken er fast.
  4. Kog kartoflerne møre, afdryp og kom dem tilbage i gryden igen. Mos dem groft med en gaffel, rør og smag mosen til med ærter, lidt mælk samt smør, salt, peber og persille.
  5. Server mosen som tilbehør til fisken.
  6. Energi pr. person: 460 kcal, fedt 20%, protein 41%, kulhydrat 39%.