Opskrift på baltiske hjerter

Baltiske hjerter

4 store (ca.10 cm) eller 16-20 små:

200 g ren rå marcipan

100 g smuttede, fint malede mandler

korn af ½ vaniljestang

1 stort æg, deles i blomme og hvide

(eller 1 bæger pasteuriseret æggeblomme

og 1 bæger pasteuriseret æggehvide)

flormelis til udrulning

Fyld og pynt:

100 g flormelis,

røres med 1 spsk citronsaft

og evt. 1 tsk æggehvide

syltesukat og cocktailbær

Riv marcipanmassen, og rør og ælt den med malede mandler, vaniljekorn og 2 spsk æggehvide.

Udrul dejen ca. 1 cm tykt på flormelisdrysset bagepapir og udstik hjerter i den ønskede størrelse.

Tril marcipanresterne til tynde pølser, og læg dem oven på og omkring hjerterne. Tryk riller i marcipankanterne med en træpind, og pensl kanterne med æggeblomme, rørt sammen med 2 spsk vand.

Bag hjerterne i en 200 grader varm ovn – store hjerter i ca. 15 minutter, de små i 6-10 minutter. Læg hjerterne på en rist, og fyld dem med rørt flormelis. Pynt med halve cocktailbær og sukat.