Baltiske hjerter
4 store (ca.10 cm) eller 16-20 små:
200 g ren rå marcipan
100 g smuttede, fint malede mandler
korn af ½ vaniljestang
1 stort æg, deles i blomme og hvide
(eller 1 bæger pasteuriseret æggeblomme
og 1 bæger pasteuriseret æggehvide)
flormelis til udrulning
Fyld og pynt:
100 g flormelis,
røres med 1 spsk citronsaft
og evt. 1 tsk æggehvide
syltesukat og cocktailbær
Riv marcipanmassen, og rør og ælt den med malede mandler, vaniljekorn og 2 spsk æggehvide.
Udrul dejen ca. 1 cm tykt på flormelisdrysset bagepapir og udstik hjerter i den ønskede størrelse.
Tril marcipanresterne til tynde pølser, og læg dem oven på og omkring hjerterne. Tryk riller i marcipankanterne med en træpind, og pensl kanterne med æggeblomme, rørt sammen med 2 spsk vand.
Bag hjerterne i en 200 grader varm ovn – store hjerter i ca. 15 minutter, de små i 6-10 minutter. Læg hjerterne på en rist, og fyld dem med rørt flormelis. Pynt med halve cocktailbær og sukat.