Basilikum & hvidløg: Kalvemedaljon på italiensk
Lækker og skøn opskrift
4
Ingredienser
- 4 kalvemedaljoner eller kalveschnitzler
- à 125 g
- salt, groftkværnet peber
- 2 tsk olivenolie
- 1-2 spsk god, lagret balsamico
- Stegt hvidløg med basilikum:
- 1 spsk olivenolie
- 8-10 fed grofthakket hvidløg (efter smag)
- 1 bdt. grofthakket basilikum
- Salsa crudo:
- 4-5 store, velmodne hakkede tomater
- 1-2 stilke fintsnittet bladselleri
- 1 lille, hakket rødløg
- ¼ finthakket courgette
- 2 spsk afdryppede kapers
- 2 tsk olivenolie
- 1 spsk hvid balsamico
- 300 g italiensk fuldkornsbrød
Sådan gør du:
- Begynd med salsaen, den må nemlig gerne trække, mens de øvrige ting forberedes. Bland alle de fintsnittede og hakkede grønsager i en skål med kapers og smag til med salt, peber, olivenolie og balsamico. Dup kødet tørt, drys salt og peber på og steg det i olivenolie 3-4 minutter på hver side, og stænk lidt god balsamico over under stegningen. Tag kødet af panden, hæld stegeskyen over og tør panden af med køkkenrulle. Hæld olivenolie i panden og steg hvidløg og basilikum sprøde under omrøring. Skær kødet i skiver, fordel hvidløg-basilikumblandingen over og server med salsa og brød.
- Energi pr. person: 470 kcal., fedt 30%, protein 30%, kulhydrat 40%