kød

Basilikum & hvidløg: Kalvemedaljon på italiensk

Lækker og skøn opskrift

4

Ingredienser

  • 4 kalvemedaljoner eller kalveschnitzler
  • à 125 g
  • salt, groftkværnet peber
  • 2 tsk olivenolie
  • 1-2 spsk god, lagret balsamico
  • Stegt hvidløg med basilikum:
  • 1 spsk olivenolie
  • 8-10 fed grofthakket hvidløg (efter smag)
  • 1 bdt. grofthakket basilikum
  • Salsa crudo:
  • 4-5 store, velmodne hakkede tomater
  • 1-2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 1 lille, hakket rødløg
  • ¼ finthakket courgette
  • 2 spsk afdryppede kapers
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 300 g italiensk fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Begynd med salsaen, den må nemlig gerne trække, mens de øvrige ting forberedes. Bland alle de fintsnittede og hakkede grønsager i en skål med kapers og smag til med salt, peber, olivenolie og balsamico. Dup kødet tørt, drys salt og peber på og steg det i olivenolie 3-4 minutter på hver side, og stænk lidt god balsamico over under stegningen. Tag kødet af panden, hæld stegeskyen over og tør panden af med køkkenrulle. Hæld olivenolie i panden og steg hvidløg og basilikum sprøde under omrøring. Skær kødet i skiver, fordel hvidløg-basilikumblandingen over og server med salsa og brød.
  2. Energi pr. person: 470 kcal., fedt 30%, protein 30%, kulhydrat 40%