Benløse fugle
Hvorfor retten hedderbenløse fugle, nårder slet ikke er fugl i,står ikke soleklart, menet bud kunne være, atbenløse fugle på klassiskvis tilberedes somkyllinger og duer medfyld af persille, svøbtmed spæk eller bacon.I nogle af de helt gamleopskrifter er benløsefugle også fyldt medkrydret fars, det var ogsåen tilberedningsmetode,man brugte, når manstegte fjerkræ.
4 personer
Ingredienser
- ½ kg okseinderlår el. bankekød
- i 8 tynde skiver
- 1 tsk. salt
- peber
- 1 bdt. persille
- 125 g bacon i skiver
- 25 g smør til bruning
- 3 dl vand el. bouillon
- 1 dl fløde
- 2 spsk. hvedemel
- kulør
- salt og peber
- Tilbehør:
- kartoffelmos og
- dampede grønsager eller
- salat
- Bank kødet ud med enkødhammer, eller tryk detfladt med håndroden. krydrkødet med salt og peber.skyl persillen grundigt.fjern de grove stilke. hakpersillen groft, og læg denpå kødet. rul kødet sammen,og vikl en skive baconomkring. Bind baconen fastmed kødtråd.
- Brun rullerne i smør ien stegegryde eller dybpande. hæld vand ellerbouillon ved. Lad rullernesimre under låg ca. 1½time, til de er helt møre.tag rullerne op, og fjernkødtråden. udrør melet i fløden,og rør det i skyen. kogsaucen igennem nogle min.farv den med lidt kulør, ogsmag til med salt og peber.hæld saucen over rullerne,og server dem med mos ogdampede grønsager ellersalat.