Bøf stroganoff med rosmarin

Bøf stroganoff med rosmarin

Duften fra en god gryde der bare står og småsimrer på komfuret, vækker sulten hos de fleste. Her får du nogle velkendte klassikere, som nok skal vække jubel hos familien.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g okseinderlår el. klump (i 5 cm lange strimler)
  • 30 g smør
  • 2 løg
  • 250 g champignon
  • 100 g bacon i tern
  • 3 dl vand
  • 1½ dl tomatpure
  • 1 spsk. paprika
  • salt, peber
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl fløde
  • Tilbehør:
  • kartoffelmos el. hjemmelavede pomfritter

  1. Smelt, og brun halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun kødet ad 2 omgange. Hak løgene. Rens og skær champignonerne i skiver. Svits først baconternene i gryden, til de er gyldne. Tilsæt løgene, og svits dem et par min. Tilsæt champignonerne, og svits dem med.
  2. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, tomatpure og paprika. Krydr med salt og peber. Lad retten simre under låg ca. 1½-2 timer, til kødet er helt mørt. Udrør hvedemel i fløden, og rør det i retten. Kog igennem nogle min. under omrøring. Smag til med salt og peber.