Bønnesuppe med spidskål og brøndkarse
4
Ingredienser
- 150 g tørrede bønner (hvide bønner, kikærter, butterbeans, sorte bønner iblødsættes natten over og koges i frisk vand i en time
- ½ spidskålshoved fintsnittet
- 750 ml grøntsagsboullon (fra Morga
- 1 løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 5 cm ingefær revet
- ½ squash i lange tynde skiver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- ¼ tsk stødte nelliker
- smør til stegning
- saft af 1 citron
- brøndkarse til pynt
Sådan laver du bønnesuppen
- Kom smør i en tykbundet gryde og tilsæt løg, hvidløg, ingefær og krydderier. Lad løgene blive gennemsigtige og kom derefter de skivede squash i og spidskål. Kom bouillon og bønner og lad simre i ca. 5-8 min Pynt med brøndkarse og dryp med citronsaft.