Opskrift på bønnesuppe med spidskål og brøndkarse

Bønnesuppe med spidskål og brøndkarse

4

Ingredienser

  • 150 g tørrede bønner (hvide bønner, kikærter, butterbeans, sorte bønner iblødsættes natten over og koges i frisk vand i en time
  • ½ spidskålshoved fintsnittet
  • 750 ml grøntsagsboullon (fra Morga
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 5 cm ingefær revet
  • ½ squash i lange tynde skiver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • ¼ tsk stødte nelliker
  • smør til stegning
  • saft af 1 citron
  • brøndkarse til pynt

Sådan laver du bønnesuppen

  1. Kom smør i en tykbundet gryde og tilsæt løg, hvidløg, ingefær og krydderier. Lad løgene blive gennemsigtige og kom derefter de skivede squash i og spidskål. Kom bouillon og bønner og lad simre i ca. 5-8 min Pynt med brøndkarse og dryp med citronsaft.