Braiserede artiskokker med persillade
4
Ingredienser
- 8 små (unge) artiskokker
- citronsaft eller eddike
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 2 spsk olivenolie + 1 spsk
- 1 glas hvidvin
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- salt og sort peber
Sådan laver du artiskokker.
- 1. Klargør artiskokkerne: skær det nederste af stokken af, og pil yderbladene af. Brug en skarp kniv til at skrælle et tyndt lag af stokken, og skær rundt om den nederste del af artiskokken, så bundens sider bliver fri. De inderste blade af artiskokken kan godt spises, men skær 3-4 cm af toppen og kassér. Halvér artiskokkerne, og kom dem i en skål vand med citronsaft eller eddike i – dette for at undgå, at artiskokkerne bliver mørke i kontakten med ilt.
- 2. Hak løg og bladselleri fint. Varm 2 spsk olie i en gryde og svits løg og bladselleri. Tilsæt artiskokkerne og hvidvin og kom låg på. Lad artiskokkerne simre ved lav varme i 30-40 minutter, til de er møre.
- 3. Tag låget af gryden. Væsken skal være kogt næsten helt væk. Hvis der stadig er en del væske tilbage, så lad gryden stå uden låg, til væsken er fordampet. Tilsæt 1 spsk olie og det hakkede hvidløg og persille, og vend det godt rundt i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber
- Tip:
- Vidste du, at artiskokker faktisk er blomster fra en særlig slags tidsler?