Bread- and butterpudding

Bread- and butterpudding

Ingredienser

  • (brød- og smørdessert)
  • Arbejdstid: 20 min.
  • Trækketid: 5-10 timer
  • Koge/bagetid: ca. 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 8 personer)
  • 8-10 skiver hvedebrød (sandwichbrød)
  • 375 g rosiner
  • 2 dl mørk krydret ale (eller hvidtøl)
  • 100 g smør (blødt)
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl mælk
  • 125 g sukker
  • 10 æggeblommer
  • Drys: 100 g brun farin

  1. Læg rosiner i blød i øllet – gerne natten over.
  2. Smør brødskiverne med smør.
  3. Læg dem lagvist med rosinerne i et ovnfast fad. Læg et lag brød øverst.
  4. Kog fløde og mælk med sukker og hæld i de sammenpiskede æggeblommer uder kraftig piskning.
  5. Hæld blandingen over brødet i fadet.
  6. Dæk fadet til med sølvpapir og bag ved 150 grader i ca. 30min.
  7. Fjern sølvpapiret og drys med brun farin.
  8. Bag videre i ca. 10 min., til farinen er smeltet.
  9. Servér desserten lun.