Bread- and butterpudding
Ingredienser
- (brød- og smørdessert)
- Arbejdstid: 20 min.
- Trækketid: 5-10 timer
- Koge/bagetid: ca. 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 8 personer)
- 8-10 skiver hvedebrød (sandwichbrød)
- 375 g rosiner
- 2 dl mørk krydret ale (eller hvidtøl)
- 100 g smør (blødt)
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mælk
- 125 g sukker
- 10 æggeblommer
- Drys: 100 g brun farin
- Læg rosiner i blød i øllet – gerne natten over.
- Smør brødskiverne med smør.
- Læg dem lagvist med rosinerne i et ovnfast fad. Læg et lag brød øverst.
- Kog fløde og mælk med sukker og hæld i de sammenpiskede æggeblommer uder kraftig piskning.
- Hæld blandingen over brødet i fadet.
- Dæk fadet til med sølvpapir og bag ved 150 grader i ca. 30min.
- Fjern sølvpapiret og drys med brun farin.
- Bag videre i ca. 10 min., til farinen er smeltet.
- Servér desserten lun.