-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Brunch 500 kr.: Æg i cocotte og blåskimmel med honning
En dejlig og nem måde at lave æg på – husk blot på at de endelig ikke må få for meget, så bliver de hårde og kedelige. Blåskimmel og pærer er en klassisk kombination, og det er der selvfølgelig en grund til, for de to smage klæder hinanden ualmindelig godt.
4
Ingredienser
- ÆG I COCOTTE MED BACON OG SOLTØRREDE TOMATER
- 4 små cocotter eller muffinsforme
- ca. 150 g bacon i tern
- 50 g blødt smør
- 8 æg (Beregn 2 æg pr. person)
- 4 spsk piskefløde
- 2-3 spsk soltørrede tomater
- evt. lidt friskklippet purløg
- salt og friskkværnet peber
- BLÅSKIMMEL MED HONNING-ROSMARINSTEGTE PÆRER
- 2 mellemstore pærer, ikke for modne, men ej heller helt hårde
- 2 spsk smør
- 3-4 spsk flydende honning
- 2-3 kviste frisk rosmarin.
- ca. 150 g kraftig, blød gorgonzola eller anden god blåskimmelost
Sådan laver du brunch
- ÆG I COCOTTE MED BACON OG SOLTØRREDE TOMATER
- Tænd ovnen på 180 grader. Fyld ca. 2 cm vand op i en bradepande, der er stor nok til, at der er plads til alle formene. Steg baconternene let gyldne på en pande – de skal blot have lidt farve. Smør formene med smør, og slå æggene ud i hver sin cocotte/muffinsform. Tilsæt en spsk piskefløde og drys med soltørrede tomater og en de stegte bacontern.
- Placér cocotterne/formene i bradepanden, og sæt den forsigtigt ind i ovnen. Bag i ca. 8-10 min til hviden er fast og blommen stadig blød. Servér med det samme.
- BLÅSKIMMEL MED HONNING-ROSMARINSTEGTE PÆRER
- Skær pærerne i tynde både og fjern kernehuset. Smelt smør og honning på en pande, tilsæt rosmarinen og steg pærerne ved mellemhøj varme til de er møre og gyldne. Tag dem af varmen og servér dem lune eller ved stuetemperatur til osten. Server med godt brød eller en sprød rugkiks til.