Bryst af grambogaardgris med sprød svær, fyldt med pigeon æbler og tørrede tranebær
9
Ingredienser
- 1 svinebryst(kogeflæsk) med svær, 1,8 til 2 kg
- 3-4 pigeonæbler
- 1 dl tørrede tranebær
- 2-3stilke frisk rosmarin, bladene hakkes fint
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 spsk. honning
- Salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
- Skær æblerne i kvarte, tag kernehuset ud og skær æblerne i grove tern. Bland æbletern, tørrede tranebær, hakket skalotteløg, honning og rosmarin med en smule salt og peber. Rids sværen på svinebrystet i 1½ cm brede ridser på den ene led og derefter på den anden, så sværen er ridset i tern. Skær kun ned til fedtet og ikke til kødet, da der kan boble væske op, som ødelægger den sprøde svær.
- Skær derefter ét snit ind til midten af stegen fra hver ende, så snittene går gennem stegen på langs. Derved opstår en lomme, hvori æble-tranebær-blandingen stoppes ind. Endehullerne lukkes med et par stegenåle.
- Gnid kødsiderne og sværen grundigt med salt, læg grisen i et fad og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time og 50 min. De sidste 10-15 min. skrues ovnen op på 250 grader. Hold godt øje med gris og svær i disse minutter; sværen skal boble op og få en gyldenbrun farve. Når den har det, tages grisen ud og hviler i 20 minutter, inden den skæres for.
- TIP:
- Brug rester af stegen på smurt rugbrød eller i en ribbenstegssandwich.