Burritos med kylling, sorte bønner & avocado
Burritos kalder mexicanerne det, når tortillas bliver rullet rundt om lækkert fyld. Her laver vi burritos med kylling, sorte bønner og avocado – det er dejlig fingermad, der kan varieres med dit favoritfyld. Få opskriften på lækre burritos her:
4 personer
Total:40 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
 - 2 fed hvidløg
 - 1 spsk. olivenolie (til stegning)
 - 1 tsk. honning
 - ½ lime (øko)
 - 8 majspandekager (str. M)
 - 100 g cheddar
 - 1 frisk bundt frisk koriander
 - Sort bønnemos:
 - 2 skalotteløg
 - 2 fed hvidløg
 - 1 chili (uden kerner)
 - 200 g sorte bønner (fra dåse)
 - 1 dl fløde
 - salt og friskkværnet peber
 - Salsa:
 - 6 tomater
 - 1 agurk
 - 3 spsk. hvidvinseddike
 - 2 tsk. salt
 - 2 spsk. olivenolie
 - 2 tsk. honning
 - 1 chili
 - 2 fed hvidløg
 - ½ bundt frisk mynte
 - Avocado:
 - 2 avocadoer (modne)
 - 2 lime
 
Sådan laver du burritos med kylling:
- Bønnemos: Varm finthakkede løg og hvidløg klare i lidt olie på en pande i 2-3 min.
 - Fjern kernerne fra chilien, og kom den på panden sammen med bønnerne. Tilsæt fløde, og steg i 2-3 min.
 - Blend bønnemassen til puré, og smag til med salt og peber. Sæt skålen til side.
 - Skær kyllingen i strimler, og hak hvidløg fin. Steg det på en varm pande med olie i ca. 5 min. Smag til med lidt honning og limeskal.
 - Salsa: Skær tomater og agurk i fine terninger. Tilsæt eddike, olie, og honning.
 - Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
 - Hak hvidløg fint, og kom chili og hvidløg i salsaen sammen med finthakket mynte. Lad det trække lidt.
 - Flæk avocadoer, og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt limesaft, og sæt til side
 - Varm majspandekagerne på en varm tør pande, så de tager farve.
 - Fyld dem med kylling, bønnemos, salsa, avocadomos revet cheddar og lidt frisk koriander.
 
            Du kan også vælge at gratinere dine burritos i ovnen – det kalder man for ’smothered burritos’, eller burritos i svøb på dansk. Her får du en god opskrift på burritos med smeltet ost:
Kyllingeburritos med smeltet ost
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stege-/bagetid: 30 min.
Opskrift: Sandra Leigh Draznin - Foto: Thomas Hergaard
- 300 g kyllingeinderfilet
 - salt og peber
 - ½ spsk. olie
 - 1 rødløg
 - 1 peberfrugt
 - 125 g majskerner
 - 125 g hytteost
 - ½ tsk. stødt spidskommen
 - 4 tortillaer
 - 1-2 dl tacosauce (eller salsa)
 - frisk koriander
 - Tilbehør: cremefraiche og evt. kogte ris
 
- Tænd ovnen på 200 grader.
 - Del inderfileterne i halve på langs, krydr dem med salt og peber, og brun dem på en pande med olie.
 - Pil rødløget, og hak det fint. Rens peberfrugten, og snit den fint.
 - Bland grøntsager og hytteost i en skål, og krydr med spidskommen, salt og peber.
 - Fordél halvdelen af grøntsagsblandingen på de 4 tortillaer. Læg kylling og resten af grøntsagsblandingen ovenpå, og rul tortillaerne stramt. Læg dem i et smurt, ovnfast fad, og hæld tacosauce over. Sæt fadet i ovnen 20-25 min.
 - Dryp med cremefraiche, og drys med frisk koriander. Servér evt. med kogte ris.