
Chili con carne: Nem hverdagsmad
Nem og lækker chili con carne, som hele familien vil elske. Server den klassiske fyldige chili på en kold dag, eller lav en stor portion, og frys ned - så har du altid lidt nem og ikke mindst sund aftensmad i fryseren. Sprød gulerodssalat og tortillachips passer godt til en hjemmelavet chili con carne - og opskriften finder du her.
Total:30 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 2 røde chilier
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 500 g hakket oksekød 3-7 %
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 stor dåse tomatpure (140 g)
- 1 dl okse- eller kalvebouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse røde kidneybønner
- ca. 25 g hakket mørk chokolade
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Hak løget. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.
- Varm olien i en stor gryde, og svits løg og kød et par minutter. Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen. Steg i ca. 10 min.
- Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme i ca. 10 min. Rør undervejs.
- Skyl og afdryp bønnerne. Tilsæt bønner, og lad simre i yderligere ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peber.
- Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Hak persillen, og drys over. Server chilien med græsk yoghurt, sprøde gulerødder og tortillachips.
Tip!
Har du tid, er der penge at spare ved at købe tørrede kidneybønner og koge dem selv.
SE OGSÅ:Kalveschnitzel med det hele
SE OGSÅ:Lasagne asian style