salat

Butterbeans & sprøde grønsager

Tina om salaten: En salat med de herlige butterbeans, der passer godt til kød og fisk. Husk at lægge bønnerne i blød dagen før.

4

Ingredienser

  • 200 g tørrede butterbeans
  • grønsagsbouillon til kogning
  • (kan udelades)
  • 300 g bladselleri
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g rucolasalat
  • 40 g fast, tør ost (f.eks. Vesterhavsost, parmesan eller Primadonna)
  • Dressing:
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 tsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Læg bønnerne i blød natten over i rigeligt koldt vand, kasser vandet og kog dem i nyt vand, til de er helt bløde og møre, ca. 1 time. Tilsæt evt. grønsagsbouillon for at give ekstra smag.
  2. DRESSING: Pil og riv hvidløget og bland hvidløg, olivenolie, eddike, salt og peber godt sammen. Bland dressingen med bønnerne og smag til. Skær bladselleri i 1 cm skiver, steg dem på en varm pande i 1 spsk olie i ca. 4 minutter, så de stadig er lidt sprøde. Vend dem et par gange undervejs. Skær tomaterne i halve. Skyl og tør salatbladene.
  3. SERVERING: Anret salatbladene på et fad og læg bønner og tomater på. Riv osten over salaten.