Butterbeans & sprøde grønsager
Tina om salaten: En salat med de herlige butterbeans, der passer godt til kød og fisk. Husk at lægge bønnerne i blød dagen før.
4
Ingredienser
- 200 g tørrede butterbeans
- grønsagsbouillon til kogning
- (kan udelades)
- 300 g bladselleri
- 1 spsk olivenolie
- 250 g cherrytomater
- 100 g rucolasalat
- 40 g fast, tør ost (f.eks. Vesterhavsost, parmesan eller Primadonna)
- Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 5 tsk hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Læg bønnerne i blød natten over i rigeligt koldt vand, kasser vandet og kog dem i nyt vand, til de er helt bløde og møre, ca. 1 time. Tilsæt evt. grønsagsbouillon for at give ekstra smag.
- DRESSING: Pil og riv hvidløget og bland hvidløg, olivenolie, eddike, salt og peber godt sammen. Bland dressingen med bønnerne og smag til. Skær bladselleri i 1 cm skiver, steg dem på en varm pande i 1 spsk olie i ca. 4 minutter, så de stadig er lidt sprøde. Vend dem et par gange undervejs. Skær tomaterne i halve. Skyl og tør salatbladene.
- SERVERING: Anret salatbladene på et fad og læg bønner og tomater på. Riv osten over salaten.