Butterdejstærte med skaldyrsalat
4 pers.
Ingredienser
- 3 plader optøet butterdej
- Dressing:
- 2 dl drænet yoghurt
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. tomatketchup
- ½ tsk. karry
- salt og peber
- Fyld:
- 240 g krabbekød fra dåse
- 1 dl ærter
- 150 g pillede grønlandske rejer
- 1 avokado
- 1 spsk. citronsaft
- Pynt:
- 1 potte brøndkarse og 1 potte dild
- Rul dejpladerne ud til en lang sammenhængene dej. læg den i en aflang form, eller læg dejpladen på en bageplade med bagepapir, og buk kanterne op langs alle fire dejsider. Prik dejen med en gaffel, og bag den ved 200 gr. i ca. 10 min., eller til den er gylden, sprød og gennembagt.
- Pisk yoghurt, mayonnaise, ketchup, karry, salt og peber sammen. dræn krabbekødet, og pres overskydende væskeud. Vend det i dressingen sammen med ærter og afdryppederejer (læg dem gernepå et stk. køkkenrulle inden). Skær avokadoen i mindre tern, dryp med citronsaft, og kom dem i salaten.
- Fordel den cremede skaldyrsalat på tærtebunden, og pynt med brøndkarse og dild.