Butterdejstærte med skaldyrsalat

Butterdejstærte med skaldyrsalat

4 pers.

Ingredienser

  • 3 plader optøet butterdej
  • Dressing:
  • 2 dl drænet yoghurt
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. tomatketchup
  • ½ tsk. karry
  • salt og peber
  • Fyld:
  • 240 g krabbekød fra dåse
  • 1 dl ærter
  • 150 g pillede grønlandske rejer
  • 1 avokado
  • 1 spsk. citronsaft
  • Pynt:
  • 1 potte brøndkarse og 1 potte dild

  1. Rul dejpladerne ud til en lang sammenhængene dej. læg den i en aflang form, eller læg dejpladen på en bageplade med bagepapir, og buk kanterne op langs alle fire dejsider. Prik dejen med en gaffel, og bag den ved 200 gr. i ca. 10 min., eller til den er gylden, sprød og gennembagt.
  2. Pisk yoghurt, mayonnaise, ketchup, karry, salt og peber sammen. dræn krabbekødet, og pres overskydende væskeud. Vend det i dressingen sammen med ærter og afdryppederejer (læg dem gernepå et stk. køkkenrulle inden). Skær avokadoen i mindre tern, dryp med citronsaft, og kom dem i salaten.
  3. Fordel den cremede skaldyrsalat på tærtebunden, og pynt med brøndkarse og dild.