Caribisk kyllingeret
Kylling er populær på middagsbordet og dejlig nemt af variere. Her serverer vi kylling med masser af eksotisk smag.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Kogetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250 g kogte ris
- (ca. 1¼ dl rå)
- 1 rød peberfrugt
- (fintsnittet)
- 1-2 forårsløg (fintsnittet)
- 2-4 skiver ananas
- i stykker)
- 1-2 spsk kokosmel
- 2 tsk farin
- 1 spsk limesaft
- 2 stk kyllingebryst
- ½ spsk olie
- 1 tsk jerk krydderiblanding (se tipset)
- Tænd ovnen på 225 grader eller varm grillen op.
- Bland risene med peberfrugt, forårsløg, ananas og tilsæt kokos, farin og limesaft. Fordél det på 2 stykker smurt stanniol.
- Rør krydderiblandingen med olie og vend kyllingekødet i. Læg det oven på risene og luk pakkerne tæt. Sæt dem i ovnen ca. 20 min. eller steg på grillen ved indirekte varme.
- Tips: Jerk krydderiblanding fås bl.a. fra Urtekram. Bland evt. selv: 1 tsk hel allehånde, 1 tsk hel koriander, 1 tsk hel sort peber, 1 tsk timian, ½ tsk salt, ¼ tsk stødt kanel, ¼ tsk stødt cayennepeber og 1 fed hvidløg – stød det hele sammen i en morter.