Caribisk kyllingeret

Caribisk kyllingeret

Kylling er populær på middagsbordet og dejlig nemt af variere. Her serverer vi kylling med masser af eksotisk smag.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g kogte ris
  • (ca. 1¼ dl rå)
  • 1 rød peberfrugt
  • (fintsnittet)
  • 1-2 forårsløg (fintsnittet)
  • 2-4 skiver ananas
  • i stykker)
  • 1-2 spsk kokosmel
  • 2 tsk farin
  • 1 spsk limesaft
  • 2 stk kyllingebryst
  • ½ spsk olie
  • 1 tsk jerk krydderiblanding (se tipset)

  1. Tænd ovnen på 225 grader eller varm grillen op.
  2. Bland risene med peberfrugt, forårsløg, ananas og tilsæt kokos, farin og limesaft. Fordél det på 2 stykker smurt stanniol.
  3. Rør krydderiblandingen med olie og vend kyllingekødet i. Læg det oven på risene og luk pakkerne tæt. Sæt dem i ovnen ca. 20 min. eller steg på grillen ved indirekte varme.
  4. Tips: Jerk krydderiblanding fås bl.a. fra Urtekram. Bland evt. selv: 1 tsk hel allehånde, 1 tsk hel koriander, 1 tsk hel sort peber, 1 tsk timian, ½ tsk salt, ¼ tsk stødt kanel, ¼ tsk stødt cayennepeber og 1 fed hvidløg – stød det hele sammen i en morter.