Chokoladekage, orange

Choko-orangekage

Den perfekte hyggekage. Ikke prangende af af udseende, men til gengæld himmelskaf smag.

Choko-orangekage til 7 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Choko-orangekage
  • 300 g blødt smør
  • 300 g rørsukker
  • 5 æg
  • 350 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g kokosmel
  • ½ tsk salt
  • 2 økologiske appelsiner, skal og saft herfra
  • 200 g grofthakket chokolade

Sådan laver du choko-orangekage

  1. 1. Tænd ovnen på 170 grader. Pisk smør og sukker, til det er en cremet, lys og luftig masse, og pisk så æggene i et ad gangen, mens du pisker grundigt mellem hvert æg. Vend melet og bagepulveret sammen, og vend det sammen med kokosmelet og saltet i dejen.
  2. 2. Tilsæt appelsinsaft og -skal og chokoladestykker, og vend dejen sammen et par gange, til alle ingredienser er godt blandet. Fyld dejen i en smurt springform eller i en aflang sandkageform.
  3. 3. Bages 50-60 minutter, indtil en tandstik kommer helt ren ud.

Tip

Chokolade og appelsin er en klassisk smagskombination, som altid fungerer supergodt sammen!