-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Chokoladekage med friske hindbær
7
Ingredienser
- Kagebunde
- 4 dl hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 4,5 dl muscovadosukker/brun farin
- 175 g smeltet smør
- 3 æg
- 1,5 dl mælk
- 2,5 dl vand
- 2 dl kakaopulver
- Chokoladecreme-glasur
- 200 g mørk chokolade
- 3 dl usaltet smør, stuetemperatur
- 3 dl flormelis, sigtet
- 1 knivspids salt
- 1 tsk vaniljesukker
- Pynt 2 bakker friske hindbær
Sådan laver du desserten
- Smør en springform ca. 25 cm med fedtstof, og tænd ovnen på 180 grader. Vend mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig. Rør sukker og smør luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Vend melblandingen i skiftevis med mælken. Bland vand og kakaopulver i en gryde, og varm det op under omrøring, indtil blandingen er glat, og tilsæt det til dejen lidt ad gangen, mens du rører, indtil den er ensartet.
- Hæld dejen i formen, og bag i ca. 40 minutter, til den er helt gennembagt, og en tandstik kommer ren ud. Lav glasuren ved at smelte chokoladen over vandbad, og lad den derefter køle helt ned. Pisk smørret med flormelis, salt og vaniljesukker, indtil blandingen er cremet og lys, og hæld så den smeltede, helt afkølede chokolade ned i en stråle mens du pisker fortsat indtil cremen er luftig og let i konsistensen.
- Del kagen i tre lag (med en kniv eller sytråd), og læg et tyndt lag chokoladecreme imellem hvert lag. Bred resten af cremen ud over hele kagen og pynt med de friske hindbær. Kagen kan sagtens holde sig ved stuetemperatur over nogle timer før servering.