Chokoladepanforte
(1 stk.)
Ingredienser
- 110 g hvedemel
- 2 spsk. kakaopulver
- ½ tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- 150 g tørrede figner, hakkede
- 85 g tørrede dadler, hakkede
- 125 g sultanas eller alm. rosiner
- 100 g kandiseret appelsin eller papaja eller bløde, tørrede abrikoser skåret i små tern
- 80 g mandler
- 80 g usaltede cashewnødder
- 150 g hasselnødder
- 150 g flydende honning
- 75 g sukker
- 75 g mørk farin
- 2 spsk. vand
- 100 g smeltet mørk chokolade (ca. 60 % kakaoindhold)
- Pynt:
- sigtet flormelis
- Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem ligge i vandet, til skindet løsner sig. Hæld dem i en sigte, og smut dem. Fordel mandlerne i en bradepande, bland cashewnødderne i, og stil dem på midterste ovnribbe i ca. 8 min. ved 200 gr. Afkøl og hak dem. Kom hasselnødderne i en bradepande, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 8 min. Gnid skallerne af i et rent klæde. Hak nødderne.
- Kom hvedemel, kakaopulver, kanel, ingefær og i en skål, der kan tåle varme. Bland figner, dadler, kandiseret appelsin, sultanas, mandler, cashewnødder og hasselnødder i.
- Kom honning, sukker, farin og vand i en gryde. Lad det småkoge 5 min. Hæld det i skålen med nødderne. Kom chokoladen i. Bland det hele godt sammen. Pas på, sukkermassen er meget varm.
- Smør en springform, 22 cm i diameter, og klip et stykke bagepapir til bunden. Klip strimler af bagepapir, der passer til formens sider, og for formen med papiret. Kom dejen i, og bag panforten ved 160 gr. i ca. 45 min. på midterste ovnribbe. Server den afkølede panforte skåret i meget tynde skiver.
- Pynt panforten med et drys flormelis.