Chokoladepanforte

Chokoladepanforte

(1 stk.)

Ingredienser

  • 110 g hvedemel
  • 2 spsk. kakaopulver
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 150 g tørrede figner, hakkede
  • 85 g tørrede dadler, hakkede
  • 125 g sultanas eller alm. rosiner
  • 100 g kandiseret appelsin eller papaja eller bløde, tørrede abrikoser skåret i små tern
  • 80 g mandler
  • 80 g usaltede cashewnødder
  • 150 g hasselnødder
  • 150 g flydende honning
  • 75 g sukker
  • 75 g mørk farin
  • 2 spsk. vand
  • 100 g smeltet mørk chokolade (ca. 60 % kakaoindhold)
  • Pynt:
  • sigtet flormelis

  1. Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem ligge i vandet, til skindet løsner sig. Hæld dem i en sigte, og smut dem. Fordel mandlerne i en bradepande, bland cashewnødderne i, og stil dem på midterste ovnribbe i ca. 8 min. ved 200 gr. Afkøl og hak dem. Kom hasselnødderne i en bradepande, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 8 min. Gnid skallerne af i et rent klæde. Hak nødderne.
  2. Kom hvedemel, kakaopulver, kanel, ingefær og i en skål, der kan tåle varme. Bland figner, dadler, kandiseret appelsin, sultanas, mandler, cashewnødder og hasselnødder i.
  3. Kom honning, sukker, farin og vand i en gryde. Lad det småkoge 5 min. Hæld det i skålen med nødderne. Kom chokoladen i. Bland det hele godt sammen. Pas på, sukkermassen er meget varm.
  4. Smør en springform, 22 cm i diameter, og klip et stykke bagepapir til bunden. Klip strimler af bagepapir, der passer til formens sider, og for formen med papiret. Kom dejen i, og bag panforten ved 160 gr. i ca. 45 min. på midterste ovnribbe. Server den afkølede panforte skåret i meget tynde skiver.
  5. Pynt panforten med et drys flormelis.