Chokoladeparfait med makroner

Chokoladeparfait med makroner

(ca. 1 liter)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Frysetid: 4-6 timer
  • 1½ dl vand
  • 100 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 stang vanilje
  • ¼ l piskefløde
  • 125 g mørk chokolade
  • 125 g makroner

  1. Pisk æggeblommerne cremet med sukkerlage (evt. tilberedt med farin eller rørsukker i stedet for hvidt sukker).
  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller vandbad og vend den i æggeblommecremen.
  3. Pisk fløden til skum og vend den i chokoladecremen.
  4. Knus makronerne groft og vend dem i.
  5. Fyld isen i en form og stil den i fryseren 4-6 timer.