Citronfromage
Lækker og frisk dessert.
(ca. 6 små portioner)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hviletid: mindst 1 time
- Ikke fryse-egnet
- 5 blade husblas
- 2 citroner (saft og skal, usprøjtet)
- 2 æggeblommer (pasteuriserede)
- 75 g sukker
- 2 æggehvider
- 2½ dl piskefløde
- Pynt:
- 100 g mørk chokolade
- Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen kølelidt af.
- Pisk æggeblommerne og sukkeret skummende og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.
- Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal. Vend stiftpiskede æggehvider og derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
- Hæld citronfromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i 1-2 timer, til den er stivnet.
- Pynt:Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad. Rør, til chokoladen er tyktflydende, og hæld den i en sprøjtepose ellermadplastikpose med et lille hul i det ene hjørne. Lav snirkler på bagepapir på en bageplade. Sæt den et køligt sted og lad chokoladen størkne, inden den sættes på toppen af fromagerne.