Citronkylling med ovnbagte rødder
Citron gør kyllingen endnu mere saftig. Og steger du den hel, så passer den sig selv i ovnene det meste af tiden.
4
Ingredienser
- 1 stor flot øko kylling af ca. 2,2 kg eller en bornholmerhane
- 2 pastinakker
- 4-5 gulerødder
- 1 lille knoldselleri
- salt og peber
- ½ citron skåret i både
- 4 kviste timian
- 20 g smør
- 2 spsk hakket persille
- lidt revet citronskal
- Tilbehør: Salat med vinaigrette.
Sådan laver du citronkylling
- Rens kyllingen for evt. indmad. Skræl og snit pastinakker, gulerødder og selleri i grove stykker. Kom grøntsagerne i bunden af en bradepande. Placer en rist ovenpå og læg kyllingen herpå. Krydr den med salt, peber og citron skåret i både. Kom timian og et par skiver smør på toppen. Steg kyllingen ca. 60 min ved 200 grader til den er gennemstegt.
- Partér kyllingen og krydr de ovnbagte rodfrugter med hakket persille, revet citronskal og lidt salt. Servér kyllingen med rodfrugter og en god salat med vinaigrette.