Opskrift på citronkylling med ovnbagte rødder

Citronkylling med ovnbagte rødder

Citron gør kyllingen endnu mere saftig. Og steger du den hel, så passer den sig selv i ovnene det meste af tiden.

4

Ingredienser

  • 1 stor flot øko kylling af ca. 2,2 kg eller en bornholmerhane
  • 2 pastinakker
  • 4-5 gulerødder
  • 1 lille knoldselleri
  • salt og peber
  • ½ citron skåret i både
  • 4 kviste timian
  • 20 g smør
  • 2 spsk hakket persille
  • lidt revet citronskal
  • Tilbehør: Salat med vinaigrette.

Sådan laver du citronkylling

  1. Rens kyllingen for evt. indmad. Skræl og snit pastinakker, gulerødder og selleri i grove stykker. Kom grøntsagerne i bunden af en bradepande. Placer en rist ovenpå og læg kyllingen herpå. Krydr den med salt, peber og citron skåret i både. Kom timian og et par skiver smør på toppen. Steg kyllingen ca. 60 min ved 200 grader til den er gennemstegt.
  2. Partér kyllingen og krydr de ovnbagte rodfrugter med hakket persille, revet citronskal og lidt salt. Servér kyllingen med rodfrugter og en god salat med vinaigrette.