Citronsorbet
Sød, frisk og læskende dessert med få kalorier.
4
Ingredienser
- 2 dl vand
- 200 g rørsukker
- tyndskåret skal af 5 usprøjtede citroner
- saft af 6 citroner
- korn af 1 fed vaniljestang
- 1 æggehvide
- TIL SERVERING
- 100 g blåbær
- reven skal af ubehandlet citron
- frisk mynte
Sådan gør du:
- Kog vand og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst og kog derefter yderligere i 1 minut. Tilsæt citronskal og -saft samt vaniljekorn. Afkøl og sigt sorbetmassen. Pisk æggehviden til skum − ikke stift, rør det i sorbetmassen og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. En ismaskine kan med fordel bruges. Server sorbeten i glas med blåbær, ekstra reven citrusskal og mynte.
- Energi pr. person: 230 kcal, fedt 1%, protein 3%, kulhydrat 96%