dessert

Citronsorbet

Sød, frisk og læskende dessert med få kalorier.

4

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g rørsukker
  • tyndskåret skal af 5 usprøjtede citroner
  • saft af 6 citroner
  • korn af 1 fed vaniljestang
  • 1 æggehvide
  • TIL SERVERING
  • 100 g blåbær
  • reven skal af ubehandlet citron
  • frisk mynte

Sådan gør du:

  1. Kog vand og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst og kog derefter yderligere i 1 minut. Tilsæt citronskal og -saft samt vaniljekorn. Afkøl og sigt sorbetmassen. Pisk æggehviden til skum − ikke stift, rør det i sorbetmassen og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. En ismaskine kan med fordel bruges. Server sorbeten i glas med blåbær, ekstra reven citrusskal og mynte.
  2. Energi pr. person: 230 kcal, fedt 1%, protein 3%, kulhydrat 96%