I denne uges Samtalekøkkenet (ALT for damerne nr. 22) kan du møde Torben Klitbo, der udgør halvdelen af teamet bag Cofoco-kæden. I Samtalekøkkenet afslører han blandt andet at han elsker chips med dip, men hans livret er crème brûlée. Se her, hvordan han laver den.
CRÈME BRÛLÉE (4 PERSONER)
Ingredienser:
4 dl piskefløde
2 dl mælk
¾ dl sukker
1¼ dl æggeblommer
½ vaniljestang
Sådan gør du:
Bland fløde og æggeblommer. Kog mælken op med vaniljekorn og sukker, og bland herefter det hele sammen.
Annonse
Hæld massen i dybe tallerkener, og bag den i ovnen ved 95 grader i 35-40 minutter – eller til cremen har sat sig.
Stil cremen i køleskabet i mindst 3 timer uden at dække den til. Drys med sukker, og brænd toppen med en gasbrænder, til sukkeret er karamelliseret.
Fakta
Torben Klitbo er uddannet kok og er den ene halvdel af iværksætterteamet bag Cofoco-imperiet. Han bor på Frederiksberg med sin kone, Line, og parrets halvandet år gamle datter. Og så glemmer han aldrig den salade nicoise han fik på restaurant Saint Moustiers i sommeren 2005.