Damelår
Velkrydrede “frikadeller”. Opskriften er tyrkisk, det er navnet også, og den er nem nok, hvis du har en rest kogte ris. Egentlig laves den med lammekød, men det er svært at finde i en acceptabel kvalitet, medmindre man har en indvandrerslagter, men oksekød er heller ikke dårligt.
4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket lamme- eller oksekød
- 100 g kogte, kolde ris
- 1 revet løg
- 100 g smuldret fetaost
- 1 æg
- 1 bdt. finthakket persille eller 2
- tsk. tørret oregano
- olie til stegning
- Yoghurtsauce:
- 5 dl græsk yoghurt
- salt
- 1-2 fed presset hvidløg
- dild eller purløg
- Kødet røres sejt og blandes derefter med ris, løg, ost, æg og persille eller oregano. Kødet formes til æggestore boller, der trykkes flade og steges langsomt.
- Yoghurten røres med salt og presset hvidløg og serveres med et grønt drys.