Dampede muslinger
Let og meget delikat aftensmad, der tilmed giver dig enrække næringsstoffer, der kun findes i mad fra havet.
1 person
Ingredienser
- 4-500 g linemuslinger
- 1 dl vand
- 2 tsk. eddike
- 100 g porre
- 50 g gulerod
- 50 g bladselleri
- 1 dl vand
- 4-5 peberkorn
- 1 laurbærblad
- lidt limeskal
- Kog vand, eddike og krydderier under låg, mens grønsagernegøres i stand og snittes. Hæld dem i vandet,og lad dem koge småt, mens muslingerne skylles oggås efter. Beskadigede eller slappe muslinger, dvs. demder ikke trækker skallerne sammen under håndteringen,kasseres.
- Skru helt op for gryden, og hæld muslingerne i denkogende lage. Læg låg på, og ryst gryden nogle minutteruden at tage den fra varmen. Når alle muslinger haråbnet sig, er retten klar.
- Energi pr. person: 1018 kilojoule (236 kcal)Energifordeling:Protein: 26 g – 43 %Kulhydrat: 23 g – 39 %Fedt: 5 g – 18 %