Dessertfrikadeller

Dessertfrikadeller

Arbejdstid: 30 min.Koge/stegetid: 20 min.Ikke fryse-egnede

4 personer

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 3 spsk rosiner
  • 2 dl vand
  • 1 knsp salt
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk farin
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 50 g hasselnøddeflager (kan udelades)
  • smør (til stegning)
  • Æblemos:
  • 500 g madæbler
  • 1-2 dl vand
  • 1 stk. hel kanel (eller ½ stang vanilje)
  • 2-3 spsk sukker

  1. Kog en tyk grød af havregryn, rosiner, vand og salt og hæld den i enskål til afkøling.
  2. Pisk ægget sammen og rør det i grøden sammen med rå havregryn, farin og kanel. Stil „farsen” i køleskabet.
  3. Æblemos: Skræl æblerne, skær dem i både uden kernehus og damp dem helt møre under låg med vand og kanel eller vanilje.
  4. Tag låget af og kog mosen igennem under omrøring. Smag til medsukker og hæld mosen i en skål til afkøling.
  5. Form havremassen tilfrikadeller, vend dem med evt. i nøddeflager og steg dem gyldne oggennemvarme på en pande med smør. Servér med æblemos.