Dessertfrikadeller
Arbejdstid: 30 min.Koge/stegetid: 20 min.Ikke fryse-egnede
4 personer
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 3 spsk rosiner
- 2 dl vand
- 1 knsp salt
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 spsk farin
- 1/2 tsk stødt kanel
- 50 g hasselnøddeflager (kan udelades)
- smør (til stegning)
- Æblemos:
- 500 g madæbler
- 1-2 dl vand
- 1 stk. hel kanel (eller ½ stang vanilje)
- 2-3 spsk sukker
- Kog en tyk grød af havregryn, rosiner, vand og salt og hæld den i enskål til afkøling.
- Pisk ægget sammen og rør det i grøden sammen med rå havregryn, farin og kanel. Stil „farsen” i køleskabet.
- Æblemos: Skræl æblerne, skær dem i både uden kernehus og damp dem helt møre under låg med vand og kanel eller vanilje.
- Tag låget af og kog mosen igennem under omrøring. Smag til medsukker og hæld mosen i en skål til afkøling.
- Form havremassen tilfrikadeller, vend dem med evt. i nøddeflager og steg dem gyldne oggennemvarme på en pande med smør. Servér med æblemos.