salat

Dessertsalat af grønne frugter − serveret med mynte-vaniljesirup.

Lækker dessert opskrift

4

Ingredienser

  • 1 galiamelon
  • 2 kiwi
  • 125 g grønne druer
  • 1 bdt. mynte.
  • Mynte-vaniljesirup:
  • 1 dl vand
  • ½ dl sukker
  • ½ flækket stang vanilje
  • 2–3 kviste mynte
  • Limesaft.

Sådan gør du:

  1. Begynd med siruppen. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde med lidt frisk mynte og kog det hele under omrøring, til sukkeret er opløst, og konsistensen er let sirupsagtig. Sigt, afkøl og smag siruppen til med limesaft.
  2. Skær melon og kiwi i mindre stykker, bland dem med druerne − skåret i halve − og den afkølede sirup. Lad gerne salaten trække et par timer, hvis det er muligt, og pynt med ekstra mynte ved serveringen.
  3. Energi pr. person: 90 kcal., fedt 4%, protein 3%, kulhydrat 93%