Dessertsalat af grønne frugter − serveret med mynte-vaniljesirup.
Lækker dessert opskrift
4
Ingredienser
- 1 galiamelon
- 2 kiwi
- 125 g grønne druer
- 1 bdt. mynte.
- Mynte-vaniljesirup:
- 1 dl vand
- ½ dl sukker
- ½ flækket stang vanilje
- 2–3 kviste mynte
- Limesaft.
Sådan gør du:
- Begynd med siruppen. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde med lidt frisk mynte og kog det hele under omrøring, til sukkeret er opløst, og konsistensen er let sirupsagtig. Sigt, afkøl og smag siruppen til med limesaft.
- Skær melon og kiwi i mindre stykker, bland dem med druerne − skåret i halve − og den afkølede sirup. Lad gerne salaten trække et par timer, hvis det er muligt, og pynt med ekstra mynte ved serveringen.
- Energi pr. person: 90 kcal., fedt 4%, protein 3%, kulhydrat 93%