Dijonkylling med rodfrugter og brune ris
Vil du tabe dig − og må vægttabet godt holde? Så prøv denne opskrift
4
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst med skind, smurt ind i dijonsennep, ca. 4 spsk
- 2 porrer, renset, bund og top fjernet, skåret i skiver på 2 cm
- 2 rødløg, pillet, skåret i både
- 250 g champignoner, delt i halve
- 4 gulerødder, skrællet, skåret i skiver, 3 cm tykke
- 1 spsk frisk ingefær, hakket
- 50 g mandler, uden skind, ristet på panden
- 2 ds. flåede tomater, skåret i tern
- 1 bdt. timian, hakket
- Ris:
- 200 g brune ris, koges som anvist på posen
- 2 æbler, skåret i tern på 1x1 cm
- 1 bdt. mynte, hakket
Sådan gør du:
- Brun kyllingebrystet af på en pande, skindsiden først. Krydr med salt og peber.
- Bland alle grønsagerne med urter, ingefær og mandler. Vend det med lidt olivenolie, kom det i bunden af et fad og hæld dåserne med flåede tomater over grønsagerne. Kom kyllingebrystet på toppen med skindsiden opad. Drys med timian. Sæt det ind i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
- Bland de kogte ris med æbler og den friske mynte, mens det stadig er lunt. Smag til med salt og peber. Og server sammen med kyllingen.
- Opskriften er fra bogen Verdens bedste kur af Arne Astrup og Christian Bitz