kylling

Djævelsk kylling

SANDRA OM RETTEN: Himmelsk kylling med en skøn smag af chili. Kødet bliver utroligt lækkert og saftigt, når man langtidssteger det ved lav varme.

2

Ingredienser

  • 1 hel kylling, flækket langs brystbenet
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 citroner, fintrevet skal og saft
  • ½ bundt salvie (ca. 3 spsk) finthakket
  • 2 tsk peperoncini (tørret chili)
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Olie, citron, salvie og peperoncini piskes sammen og hældes i en frysepose. Smid også gerne de halve citronskaller med i posen. Marinér kyllingen heri et døgns tid. Bred kyllingen ud som en sommerfugl, læg den i et ildfast fad eller i en bradepande, og hæld marinaden over. Steg den i ovnen – de første 10 minutter ved 220 grader varmluft, derefter ved 150 grader varmluft i 60-75 minutter, til kødet er gennemstegt og stadig saftigt.
  2. TIP! Fordelen ved at marinere i en frysepose er, at du på ingen tid kan vende og dreje kødet, og så slipper du for unødvendig opvask.