Drænet yoghurt med sirup og bær

Skøn drænet yoghurt med sirup og bær

Drænet yoghurt smager skønt og fungerer perfekt som både morgenmad og dessert. Prøv denne opskrift med sirup og bær på toppen.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Trækketid: 30 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (2 personer)
  • 1/2 liter yoghurt naturel
  • 125 g ribs
  • 50-75 g solbær
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1/4 stang vanilje (eller 1/4 tsk vaniljesukker)

  1. Hæld yoghurten til afdrypning i et kaffefilter mindst 30 min.
  2. Rib ribs og solbær, skyl dem og lad dem dryppe godt af. Kom dem på en lille pande sammen med ahornsirup og varm dem forsigtigt igennem. Hæld dem i en skål til afkøling.
  3. Skrab yoghurten ud af kaffefiltret og rør den sammen med vaniljekorn eller vaniljesukker.
  4. Fordel yoghurten i to glas og top op med bær og sirup.