Eksotisk kylling
Den her salat bliver du bar nødt til at smage.
4
Ingredienser
- 400 g kyllingefilet
- salt og peber
- 2 tsk olie.
- 2 små pak choi
- 2–3 gulerødder i brede bånd
- 50 g mezunasalat
- 125 g snittede sukkerærter
- 100 g sukkerærtespirer
- 125 g kogte, kolde fuldkornsnudler
- friske kviste mynte og koriander.
- Ingefær-sojadressing med sesam:
- 2 spsk sød chilisauce
- 1 fed knust hvidløg
- 1 tsk finthakket ingefær
- 4–5 spsk sojasauce
- 1 spsk mørk sesamolie
- saft af ½ lime
- 1 spsk fishsauce.
- 1 mango i 4 flotte skiver
- 1 tsk sort sesam.
- 1 pakke fuldkorns naan.
Sådan gør du:
- Dup kyllingekødet tørt, drys salt og peber på og steg det 4 minutter på hver side. Lad det afkøle og skær eller riv det i mindre stykker. Snit pak choien på langs, så den beholder sin fine form. Skær gulerødderne i brede bånd på langs - brug grøntsagsskrælleren – er der tid, så læg dem i koldt vand og sæt dem i køleskabet, så de bliver rigtigt sprøde. Bland alle ingredienser til salaten – inkl. kyllingekødet – med let hånd. Rør dressingen sammen, smag den til og giv den til salaten, der serveres med mangoskiver drysset med lidt sesam og lunt naan.
- Energi pr. person: 660 kcal, fedt 26%, protein 24%, kulhydrat 50%.