salat

Eksotisk kylling

Den her salat bliver du bar nødt til at smage.

4

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet
  • salt og peber
  • 2 tsk olie.
  • 2 små pak choi
  • 2–3 gulerødder i brede bånd
  • 50 g mezunasalat
  • 125 g snittede sukkerærter
  • 100 g sukkerærtespirer
  • 125 g kogte, kolde fuldkornsnudler
  • friske kviste mynte og koriander.
  • Ingefær-sojadressing med sesam:
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk finthakket ingefær
  • 4–5 spsk sojasauce
  • 1 spsk mørk sesamolie
  • saft af ½ lime
  • 1 spsk fishsauce.
  • 1 mango i 4 flotte skiver
  • 1 tsk sort sesam.
  • 1 pakke fuldkorns naan.

Sådan gør du:

  1. Dup kyllingekødet tørt, drys salt og peber på og steg det 4 minutter på hver side. Lad det afkøle og skær eller riv det i mindre stykker. Snit pak choien på langs, så den beholder sin fine form. Skær gulerødderne i brede bånd på langs - brug grøntsagsskrælleren – er der tid, så læg dem i koldt vand og sæt dem i køleskabet, så de bliver rigtigt sprøde. Bland alle ingredienser til salaten – inkl. kyllingekødet – med let hånd. Rør dressingen sammen, smag den til og giv den til salaten, der serveres med mangoskiver drysset med lidt sesam og lunt naan.
  2. Energi pr. person: 660 kcal, fedt 26%, protein 24%, kulhydrat 50%.