En frisk sommerlagkage

En frisk sommerlagkage

Ingredienser

  • (6-8 personer)
  • Arbejdstid: 50 min.
  • Bagetid i alt: Ca. 1/2 time
  • Ikke fryse-egnet
  • 3 tykke lagkagebunde eller hjemmebagte:
  • 150 g smør
  • 150 g sukker (knap 2 dl)
  • 3 æg
  • 150 g mel (21 /2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • Revet skal fra 1/2 citron (usprøjtet) og 3 spsk citronsaft
  • Creme:
  • 2 ½ dl fløde 9 %
  • 1 stang vanilje
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk flormelis
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 blade husblas
  • 2 ½ dl piskefløde
  • Endvidere:
  • 1 dl jordbærmarmelade, 150 g jordbær (i skiver) og/eller hindbær samt 4 spsk flormelis
  • Pynt: 4 dl piskefløde, 150 g jordbær (i skiver) og/eller hindbær, 3-4 spsk flormelis, revet citronskal

  1. Bunde: Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med citronsaft.
  2. Bag 3 lagkagebunde ved 225 grader i ca. 8 min.
  3. Creme: Læg husblasen i rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen og pisk majsstivelse i.
  4. Bring fløden (9 %) i kog med den flækkede vaniljestang. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, og hæld den derefter tilbage i gryden. Bring cremen i nærheden af kogepunktet.
  5. Knug husblasen fri for vand, og kom den i cremen, mens der røres – husblasen smelter med det samme. Lad cremen svale.
  6. Pisk piskefløden til skum. Vend den i den helt kolde creme.
  7. Sammenlægning: Fordel jordbærsyltetøj, sukredejordbær og creme mellem bundene. Kom også et lag creme på øverste bund.
  8. Vend jordbærrene til pynt med sukker.
  9. Pisk fløden til let skum og læg den i et blødt lag på øverste bund. Fordel jordbærrene i midten.
  10. Kom lidt revet citronskal på og server den lækre lagkage.