En frisk sommerlagkage
Ingredienser
- (6-8 personer)
- Arbejdstid: 50 min.
- Bagetid i alt: Ca. 1/2 time
- Ikke fryse-egnet
- 3 tykke lagkagebunde eller hjemmebagte:
- 150 g smør
- 150 g sukker (knap 2 dl)
- 3 æg
- 150 g mel (21 /2 dl)
- 1 tsk bagepulver
- Revet skal fra 1/2 citron (usprøjtet) og 3 spsk citronsaft
- Creme:
- 2 ½ dl fløde 9 %
- 1 stang vanilje
- 2 æggeblommer
- 2 spsk flormelis
- 1 spsk majsstivelse
- 2 blade husblas
- 2 ½ dl piskefløde
- Endvidere:
- 1 dl jordbærmarmelade, 150 g jordbær (i skiver) og/eller hindbær samt 4 spsk flormelis
- Pynt: 4 dl piskefløde, 150 g jordbær (i skiver) og/eller hindbær, 3-4 spsk flormelis, revet citronskal
- Bunde: Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med citronsaft.
- Bag 3 lagkagebunde ved 225 grader i ca. 8 min.
- Creme: Læg husblasen i rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen og pisk majsstivelse i.
- Bring fløden (9 %) i kog med den flækkede vaniljestang. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, og hæld den derefter tilbage i gryden. Bring cremen i nærheden af kogepunktet.
- Knug husblasen fri for vand, og kom den i cremen, mens der røres – husblasen smelter med det samme. Lad cremen svale.
- Pisk piskefløden til skum. Vend den i den helt kolde creme.
- Sammenlægning: Fordel jordbærsyltetøj, sukredejordbær og creme mellem bundene. Kom også et lag creme på øverste bund.
- Vend jordbærrene til pynt med sukker.
- Pisk fløden til let skum og læg den i et blødt lag på øverste bund. Fordel jordbærrene i midten.
- Kom lidt revet citronskal på og server den lækre lagkage.