Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs
Glæd dem du holder af med en farseret lammesteg med grønsager og myntesovs.
Ingredienser
- Arbejdstid: 50 min.
 - Stege/kogetid: ca. 1 time
 - Hviletid: ca. 15 min.
 - 1 lammekølle eller -bov (udbenet)
 - Fars:
 - 350 g hakket kalve- og svinekød (eller lammekød)
 - 1½ tsk groft salt friskkværnet peber
 - 3 spsk hvedemel
 - 1 æg
 - ca. 1 dl mælk
 - 100 g pinjekerner
 - 1 bundt bredbladet persille (hakket)
 - ca. 1 spsk olivenolie
 - Grønsager:
 - 1 bundt grønne asparges
 - 1 bundt forårsløg
 - 1 pakke små snackgulerødder (eller et bundt gulerødder med top)
 - Myntesovs:
 - 4 dl yoghurt naturel
 - Ca. 2 håndfulde frisk mynte (hakket)
 - 1-2 fed hvidløg
 - ½ tsk groft salt
 - ½ agurk (små tern)
 - friskkværnet peber
 - Tilbehør:
 - friskkogte pillekartofler
 
- Rør farsen sej med salt.Rør peber, mel, æg ogmælk i. Rør, til dejen ersmidig. Tilsæt pinjekernerog persille.
 - Læg farsenpå den udbenedelammekølle eller -bov og snør sammen medkødsnor.
 - Gnid kødet med olie og læg det i et ovnfast fad. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
 - Skru nedtil 175 grader og steg yderligere 30-50 min., til kernetemperaturen er 75 grader (målt med stegetermometer).
 - Lad kødet hvile og skær det i skiver lige før servering.
 - Myntesovs: Rør yoghurt sammen med mynte, hvidløg og salt og tilsæt agurketern.
 - Smag til med salt ogpeber. Kog grønsagernei 4-5 min. i letsaltetvand og servér dem til kødet med myntesovs og kartofler.