Fasan i kål

Fasan i kål

Fasanbryst kan fås på frost det meste af året i velassorterede supermarkeder, men hører ellers til en af efterårets dejlige spiser.

Ingredienser

  • 170 g fasanbryst uden skind og ben
  • salt & peber
  • 1 tsk DDV plante 70 til stegning
  • 50 g hakket løg
  • 200 g hvidkål
  • 75 g gulerod
  • 1 tsk hele enebær
  • 1 stilk frisk timian
  • salt & peber
  • 1 dl vildtbouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
  • eventuelt kartofler

  1. Gnid fasanbrystet med salt og peber. Svits det herefter i fedtstoffet i en stegegryde sammen med hakket løg.
  2. Hvidkålen strimles fint, og guleroden skæres i mindre stykker. Grønsager og krydderier blandes og lægges tæt om fasanbrystet.
  3. Når kålen er faldet lidt sammen, kommes bouillonen i gryden. Læg låg på og lad det simre i ca 45 minutter.
  4. Rør en gang imellem. Hvis det er nødvendigt, tilsættes lidt vand.
  5. Kan serveres med bagte eller kogte kartofler.