Fasan i kål
Fasanbryst kan fås på frost det meste af året i velassorterede supermarkeder, men hører ellers til en af efterårets dejlige spiser.
Ingredienser
- 170 g fasanbryst uden skind og ben
- salt & peber
- 1 tsk DDV plante 70 til stegning
- 50 g hakket løg
- 200 g hvidkål
- 75 g gulerod
- 1 tsk hele enebær
- 1 stilk frisk timian
- salt & peber
- 1 dl vildtbouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
- eventuelt kartofler
- Gnid fasanbrystet med salt og peber. Svits det herefter i fedtstoffet i en stegegryde sammen med hakket løg.
- Hvidkålen strimles fint, og guleroden skæres i mindre stykker. Grønsager og krydderier blandes og lægges tæt om fasanbrystet.
- Når kålen er faldet lidt sammen, kommes bouillonen i gryden. Læg låg på og lad det simre i ca 45 minutter.
- Rør en gang imellem. Hvis det er nødvendigt, tilsættes lidt vand.
- Kan serveres med bagte eller kogte kartofler.