-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
Fastelavnsstang
Fastelavnsboller kender du, men hvad med en fastelavnsstang? Stangen er lavet af en lækker blød gærdej, der er fyldt med remonce af æblemos og marcipan.
2 fastelavnsstænger, ca 20 skriver
Total:2 timer
Ingredienser
- Dej:
- 2 dl mælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- ¾ tsk. stødt kardemomme
- 450 g hvedemel
- 1 æg (til pensling)
- Æbleremonce:
- 500 g æbler
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
- Pynt:
- 50 g hasselnødder
- 75 g mørk chokolade
- 50 g flormelis
- 2-4 spsk. mælk
Sådan bager du en fastelavnsstang
- Dej:
- 1. Lun mælken i en kasserolle, og lad smørret smelte heri, til det er håndvarmt. Opløs gæren i mælken i en stor skål. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt sammen, til den er blød og glat. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Remonce:
- 2. Skræl æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i mindre stykker.
- 3. Kog æblerne under låg i en gryde med lidt vand i bunden. Lad dem koge helt ud. Rør ofte, og hold øje med, at de ikke brænder på.
- 4. Smag mosen til med sukker. Riv marcipanen groft, og rør den i mosen.
- Fastelavnsstænger:
- 5. Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud på et melstrøet bord til en firkant på ca. 20 x 40 cm. Læg hver firkant på hvert sit stykke bagepapir.
- 6. Fordél remoncen på midten i hele dejens længde. Fold dejen omkring fyldet, næsten helt ind til midten. Luk enderne godt, så remoncen ikke løber ud. Læg stængerne i en bradepande (se tip).
- 7. Pensl stængerne med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 min.
- 8. Bag stængerne gyldentbrune midt i ovnen i 20 min. ved 200 grader. Lad dem køle af på pladen.
- Pynt:
- 9. Brun nødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og dufter. Lad dem køle af, og gnid skallen af. Hak nødderne groft.
- 10. Smelt chokoladen over vandbad, rør den sammen med flormelis, og spæd med mælk til glasurkonsistens.
- 11. Dryp glasuren over fastelavnsstængerne, og drys med nødder.