Opskrift på fennikelsalat med and

Fennikelsalat med and og mandarin

Salaten er rigtig god fordi den er proteinrig. Den mætter godt og er fuld af god smag.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    200 Kcal

6

Ingredienser

  • 300 g andebryst
  • 1/2 tsk tørret chili
  • ½ tsk kardemomme
  • 20 g cashewnøddesmør eller peanutbutter
  • lidt salt og peber
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • 2 fennikel
  • 2 gule peberfrugt
  • 2 mandariner
  • 50 g hasselnød
  • 1 spsk hørfrø
  • 30 g hasselnødolie
  • saften fra en limefrugt
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • 1/2 tsk karry
  • salt og peber

Sådan laver du fennikelsalat

  1. Skrær andebrysterne til strimler og vend dem i tørret chili, kardemomme, cashewnøddesmør og lidt salt og peber. Steg andestykkerne på en varm pande i kokosolie ca 4-6 min. Læg dem til afkøling på en tallerken. Snit de to fennikel til meget tynde strimler. Brug evt. en foodprocessor.
  2. Hak peberfrugterne til små tern. Pil mandarinerne og del dem til både. Skær forsigtigt små tern ud af mandarinbådene.
  3. Hak hasselnødderne groft og rist dem og hørfrø på en tør pande ca 3-4 min. Ryst undervejs. Bland hele salaten: fennikel, gul peberfrugt, mandarinstykker, and, hasselnødder og hørfrø. Rør hasselnøddeolie sammen med limesaft, karry og muskatnød lidt salt og peber.

Tip

Hvis du har købt økologiske mandariner kan du rive lidt af skallen fra den ene og bruge i marinaden til anden.