Fennikelsalat med and og mandarin
Salaten er rigtig god fordi den er proteinrig. Den mætter godt og er fuld af god smag.
Næringsindhold
- Energi pr. person:200 Kcal
6
Ingredienser
- 300 g andebryst
- 1/2 tsk tørret chili
- ½ tsk kardemomme
- 20 g cashewnøddesmør eller peanutbutter
- lidt salt og peber
- 1 spsk kokosolie til stegning
- 2 fennikel
- 2 gule peberfrugt
- 2 mandariner
- 50 g hasselnød
- 1 spsk hørfrø
- 30 g hasselnødolie
- saften fra en limefrugt
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 1/2 tsk karry
- salt og peber
Sådan laver du fennikelsalat
- Skrær andebrysterne til strimler og vend dem i tørret chili, kardemomme, cashewnøddesmør og lidt salt og peber. Steg andestykkerne på en varm pande i kokosolie ca 4-6 min. Læg dem til afkøling på en tallerken. Snit de to fennikel til meget tynde strimler. Brug evt. en foodprocessor.
- Hak peberfrugterne til små tern. Pil mandarinerne og del dem til både. Skær forsigtigt små tern ud af mandarinbådene.
- Hak hasselnødderne groft og rist dem og hørfrø på en tør pande ca 3-4 min. Ryst undervejs. Bland hele salaten: fennikel, gul peberfrugt, mandarinstykker, and, hasselnødder og hørfrø. Rør hasselnøddeolie sammen med limesaft, karry og muskatnød lidt salt og peber.