Salater

Fennikelsalat med mango og sprød skinke

Her er der tale om en skøn ret med masser af sundt grønt, nødder og bær – i selskab med sprød og salt skinke.

4

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 1 orange (eller rød)
  • peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • ½ broccoli
  • 1 mango
  • 6 cherrytomater
  • 2 spsk gojibær
  • frisk kørvel
  • 30 g pinjekerner
  • 2 pakker lufttørret skinke
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk hasselnøddeolie
  • 2 spsk hvidvinseddike

Sådan gør du:

  1. 1/ Snit fenniklen meget fint, og hak peberfrugterne i tern.
  2. 2/ Pluk broccolien til små buketter, og skær mangoen i små tern.
  3. 3/ Del tomaterne, og vend det hele sammen med gojibær og hakket kørvel.
  4. 4/ Rist pinjekernerne på en tør pande i ca. 3-4 minutter.
  5. 5/ Rist skinken på en tør pande i nogle minutter på begge sider.
  6. 6/ Rør olierne og eddiken sammen, og hæld over salaten. Servér salaten toppet med pinjekerner og sprød skinke ved siden af.
  7. Se også opskriften på: Melonsalat med kylling