Fennikelsuppe med rejer

Fennikelsuppe med rejer

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Stege/kogetid:
  • 15 min.
  • Fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 2-3 fennikel (600 g, i stykker)
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 spsk olie
  • ½-1 tsk god karry
  • ½ l hønse- eller urtebouillon
  • 2 spsk citronsaft
  • 200 g pillede rejer (evt. optøede og afdryppede)
  • evt. salt og friskkværnet peber
  • Drys: fintklippet purløg
  • Tilbehør: hvedebrød

  1. Steg løgene klare i olie i en tykbundet gryde.
  2. Krydr med karry og tilsæt fennikel.
  3. Steg nogle min., tilsæt bouillon og bring det i kog.
  4. Kog 10 min. og blend suppen til ensartet konsistens evt. med en stavblender.
  5. Smag suppen til med citronsaft, salt og evt. mere karry.
  6. Hæld suppen i varme suppeskåle, drys med rejer og purløg lige før servering og nyd det med brød til.