Fennikelsuppe med rejer
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 40 min.
- Stege/kogetid:
- 15 min.
- Fryse-egnet
- (4 personer)
- 2-3 fennikel (600 g, i stykker)
- 2 løg (hakkede)
- 2 spsk olie
- ½-1 tsk god karry
- ½ l hønse- eller urtebouillon
- 2 spsk citronsaft
- 200 g pillede rejer (evt. optøede og afdryppede)
- evt. salt og friskkværnet peber
- Drys: fintklippet purløg
- Tilbehør: hvedebrød
- Steg løgene klare i olie i en tykbundet gryde.
- Krydr med karry og tilsæt fennikel.
- Steg nogle min., tilsæt bouillon og bring det i kog.
- Kog 10 min. og blend suppen til ensartet konsistens evt. med en stavblender.
- Smag suppen til med citronsaft, salt og evt. mere karry.
- Hæld suppen i varme suppeskåle, drys med rejer og purløg lige før servering og nyd det med brød til.