Opskrift på ferskner med pistaciepesto

Ferskner med pistaciepesto og græsk yoghurt

4

Ingredienser

  • 50g kandiseret ingefær
  • 1 stort bundt basilikum (kun bladene)
  • 50g pistacienødder (usaltede uden skal)
  • 1 spsk brun farin
  • 1 dl pistacieolie, valnøddeolie, tidselolie eller anden neutral olie (gerne blandet)
  • 1-2 økologisk lime, fintrevet skal
  • evt. 1-2 cm frisk ingefær, skrællet og finthakket
  • 4 modne ferskner
  • 4 tsk brun farin
  • evt. 4 spsk ferskenlikør, grand marnier eller anden frugtlikør
  • bagepapir (4 store stykker)
  • madgarn
  • 8 spsk græsk yoghurt 10 %

Sådan laver du fersknerne

  1. 1. Hak den kandiserede ingefær med en kniv. Kør den, basilikum, pistacienødder, farin og olie i en foodprocessor til en cremet pesto. Smag til med fintrevet limeskal og evt. lidt frisk ingefær, hvis du godt kan lide en lidt mere pikant ingefærsmag.
  2. 2. Halvér fersknerne, og fjern stenen. Sæt 2 halve ferskner på hvert stykke bagepapir, fordel ½ tsk farin og evt. lidt likør på hver, og luk bagepapiret omkring dem, og snør til med et stykke madgarn.
  3. 3. Bag dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter, og anret de lune ferskner med pistaciepesto og græsk yoghurt.
  4. Tip:
  5. Også her bliver der lidt pistaciepesto til overs. Den holder fint et par dage i køleskabet dækket med ½ dl neutral olie og smager skønt på en portion morgengrød, på et stykke ristet lyst brød eller sammen med en frugtsalat.