Ferskner med pistaciepesto og græsk yoghurt
4
Ingredienser
- 50g kandiseret ingefær
- 1 stort bundt basilikum (kun bladene)
- 50g pistacienødder (usaltede uden skal)
- 1 spsk brun farin
- 1 dl pistacieolie, valnøddeolie, tidselolie eller anden neutral olie (gerne blandet)
- 1-2 økologisk lime, fintrevet skal
- evt. 1-2 cm frisk ingefær, skrællet og finthakket
- 4 modne ferskner
- 4 tsk brun farin
- evt. 4 spsk ferskenlikør, grand marnier eller anden frugtlikør
- bagepapir (4 store stykker)
- madgarn
- 8 spsk græsk yoghurt 10 %
Sådan laver du fersknerne
- 1. Hak den kandiserede ingefær med en kniv. Kør den, basilikum, pistacienødder, farin og olie i en foodprocessor til en cremet pesto. Smag til med fintrevet limeskal og evt. lidt frisk ingefær, hvis du godt kan lide en lidt mere pikant ingefærsmag.
- 2. Halvér fersknerne, og fjern stenen. Sæt 2 halve ferskner på hvert stykke bagepapir, fordel ½ tsk farin og evt. lidt likør på hver, og luk bagepapiret omkring dem, og snør til med et stykke madgarn.
- 3. Bag dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter, og anret de lune ferskner med pistaciepesto og græsk yoghurt.
- Tip:
- Også her bliver der lidt pistaciepesto til overs. Den holder fint et par dage i køleskabet dækket med ½ dl neutral olie og smager skønt på en portion morgengrød, på et stykke ristet lyst brød eller sammen med en frugtsalat.