Fettuccine med svampe
4 personer
Ingredienser
- 1 pk. lufttørret skinke (ca. 75 g)
- 1 skalotteløg,
- 5 tørrede tomater
- olivenolie
- ca. 300 g friske, istandgjorte svampe i små stykker
- pasta efter appetit, ca. 350 g
- vand og salt til kogning
- 1 dl hvidvin
- 3-4 dl madlavningsfløde eller alm. fløde
- plus ca. 2 tsk. majsstivelse
- salt og peber
- persille
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skinke, pillet løg og tørret tomat hakkes og svitses let i olie. Svampene tilsættes og ristes let. Vinen hældes ved, og det hele damper uden låg i ca. 5 min.
- Fløde, evt. rørt med majsstivelse, salt og peber tilsættes, og saucen koger nogle minutter. Vandet hældes fra pastaen, som blandes med svampesaucen. Retten serveres med hakket persille i rigelige mængder.