Opskrift på figentærte med crème chantilly

Figentærte med crème chantilly

Køb friske figner, der er på deres højeste lige nu og brug dem i en tærte med sprød kiksebund og blød creme.

8

Ingredienser

  • Udstyr:
  • En riflet tærteform med en diameter på 26 cm og gerne løs bund. Eller 2 aflange tærteforme.
  • Bund:
  • 300 g Bastogne kiks
  • 125 g smør.
  • Fyld:
  • 500 g mascarpone
  • 2 ½ dl græsk yoghurt 10%
  • 1 dl sukker
  • ½ dl majstivelse
  • 1 dl piskefløde
  • 1 stang vanilje, kornene heraf
  • skal af 1 økologisk lime
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme.
  • Crème chantilly:
  • 4 dl piskefløde
  • 2 spsk flormels
  • 12 friske figner.

Sådan laver du figentærte:

  1. Kom kiksene i en foodprocessor og blend dem eller knus dem på anden vis. Smelt smørret i en gryde og bland med kiksene. Kom blandingen i en smurt tærteform med løs bund. Forbag bunden i 10 min på 175 grader.
  2. Pisk mascarpone med yoghurt i en skål. Rør sukker, majsstivelse, piskefløde, vaniljekorn og revet limeskal i. Rør desuden de to æg i og æggeblommen i. Hæld blandingen over kiksebunden og bag kagen gylden i ca. 1 time på nederste rille.
  3. Sluk ovnen og lad kagen stå i eftervarmen i ca. 30 min.
  4. Tag kagen ud og lad den afkøle lidt. Sæt den herefter i køleskabet til den er helt kold.
  5. Pisk fløden til skum og bland med flormelis.
  6. Fordel cremen ud over den kolde kage og pynt med friske figner skåret i kvarte.