Figentærte med crème chantilly
Køb friske figner, der er på deres højeste lige nu og brug dem i en tærte med sprød kiksebund og blød creme.
8
Ingredienser
- Udstyr:
- En riflet tærteform med en diameter på 26 cm og gerne løs bund. Eller 2 aflange tærteforme.
- Bund:
- 300 g Bastogne kiks
- 125 g smør.
- Fyld:
- 500 g mascarpone
- 2 ½ dl græsk yoghurt 10%
- 1 dl sukker
- ½ dl majstivelse
- 1 dl piskefløde
- 1 stang vanilje, kornene heraf
- skal af 1 økologisk lime
- 2 æg
- 1 æggeblomme.
- Crème chantilly:
- 4 dl piskefløde
- 2 spsk flormels
- 12 friske figner.
Sådan laver du figentærte:
- Kom kiksene i en foodprocessor og blend dem eller knus dem på anden vis. Smelt smørret i en gryde og bland med kiksene. Kom blandingen i en smurt tærteform med løs bund. Forbag bunden i 10 min på 175 grader.
- Pisk mascarpone med yoghurt i en skål. Rør sukker, majsstivelse, piskefløde, vaniljekorn og revet limeskal i. Rør desuden de to æg i og æggeblommen i. Hæld blandingen over kiksebunden og bag kagen gylden i ca. 1 time på nederste rille.
- Sluk ovnen og lad kagen stå i eftervarmen i ca. 30 min.
- Tag kagen ud og lad den afkøle lidt. Sæt den herefter i køleskabet til den er helt kold.
- Pisk fløden til skum og bland med flormelis.
- Fordel cremen ud over den kolde kage og pynt med friske figner skåret i kvarte.