Firenzelinse

Firenzelinse

Opskriften her stammerfra en god konditori Firenze, der serveredeherligheden med en friskfrugtsalat til.

1 stk.

Ingredienser

  • 65 g mandler
  • 175 g smør
  • 250 g mel
  • 60 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • et nip salt
  • 1 æg
  • Creme:
  • 4 dl mælk
  • ½ vaniljestang
  • 6 past. æggeblommer (3 bægre)
  • 150 g sukker
  • 40 g maizena
  • Pynt:
  • flormelis
  • Tilbehør:
  • frugtsalat

  1. Hak eller blend mandlerne. Smuldrsmør og mel, bland det med mandlerne,flormelis, vaniljesukker og salt,og saml dejen med et æg. Læg dejenpå køl i mindst 1 time eller til næstedag.
  2. kog langsomt mælken op sammenmed vaniljekorn og den flækkedevaniljestang. Pisk æggeblommerneluftige med sukkeret. Rør maizena iæggesnapsen, og rør derefter mælkeni massen i en tynd stråle. koghurtigt cremen op under kraftig piskning,og køl den derefter helt af. Rørden igennem fra tid til anden, så denikke trækker skind.
  3. Lad dejen hvile 10 min. uden forkøleskabet. Rul lidt over halvdelen ud,og læg den i en kageform (22 cm idiameter). Rul resten af dejen ud i enform, der passer som låg til kagen.
  4. Fyld bunden med den kolde creme,og læg dejlåget på plads ved hjælpaf et grydelåg eller lign. klem dejenomhyggeligt fast hele vejen rundt.Bag kagen ved 175 gr. i 50 min. Ladden køle noget af, inden du forsigtigtvender den ud af formen og køler denhelt af. drys med flormelis, og pyntmed lidt frisk frugt inden serveringen.