Firenzelinse
Opskriften her stammerfra en god konditori Firenze, der serveredeherligheden med en friskfrugtsalat til.
1 stk.
Ingredienser
- 65 g mandler
- 175 g smør
- 250 g mel
- 60 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- et nip salt
- 1 æg
- Creme:
- 4 dl mælk
- ½ vaniljestang
- 6 past. æggeblommer (3 bægre)
- 150 g sukker
- 40 g maizena
- Pynt:
- flormelis
- Tilbehør:
- frugtsalat
- Hak eller blend mandlerne. Smuldrsmør og mel, bland det med mandlerne,flormelis, vaniljesukker og salt,og saml dejen med et æg. Læg dejenpå køl i mindst 1 time eller til næstedag.
- kog langsomt mælken op sammenmed vaniljekorn og den flækkedevaniljestang. Pisk æggeblommerneluftige med sukkeret. Rør maizena iæggesnapsen, og rør derefter mælkeni massen i en tynd stråle. koghurtigt cremen op under kraftig piskning,og køl den derefter helt af. Rørden igennem fra tid til anden, så denikke trækker skind.
- Lad dejen hvile 10 min. uden forkøleskabet. Rul lidt over halvdelen ud,og læg den i en kageform (22 cm idiameter). Rul resten af dejen ud i enform, der passer som låg til kagen.
- Fyld bunden med den kolde creme,og læg dejlåget på plads ved hjælpaf et grydelåg eller lign. klem dejenomhyggeligt fast hele vejen rundt.Bag kagen ved 175 gr. i 50 min. Ladden køle noget af, inden du forsigtigtvender den ud af formen og køler denhelt af. drys med flormelis, og pyntmed lidt frisk frugt inden serveringen.