fisk

Fisk & mynte: Ovenbagt laks

Lækker og skøn opskrift

4

Ingredienser

  • 500 g lakseørred i portionsstore stykker
  • salt, groft kværnet peber
  • estragon + mynte
  • Fuldkornscouscous:
  • 2,5 dl fuldkornscouscous
  • 2,5 dl vand eller grøntbouillon
  • citronsaft + skal
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 god håndfuld babyspinat
  • 1 god håndfuld hakket mynte
  • 25 g sultanas
  • 25 g ristede salte mandler
  • ekstra citron

Sådan gør du:

  1. Læg fisken på et stykke bagepapir, drys salt, peber og krydderurter på. Dæk fisken med bagepapir og bag den ved 175° 12-15 minutter, til den har skiftet farve. Kom couscousen i en skål, hæld vand eller bouillon over og lad grynene trække, til de har opsuget al væden. Rør grynene løse med en gaffel, smag til med citronskal og -saft, olivenolie, salt, peber, spinat, mynte samt sultanas og salte mandler. Anret fisken med couscoussalat og ekstra citron.
  2. Energi pr. person: 530 kcal., fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%