Fisk & mynte: Ovenbagt laks
Lækker og skøn opskrift
4
Ingredienser
- 500 g lakseørred i portionsstore stykker
- salt, groft kværnet peber
- estragon + mynte
- Fuldkornscouscous:
- 2,5 dl fuldkornscouscous
- 2,5 dl vand eller grøntbouillon
- citronsaft + skal
- 2 tsk olivenolie
- 1 god håndfuld babyspinat
- 1 god håndfuld hakket mynte
- 25 g sultanas
- 25 g ristede salte mandler
- ekstra citron
Sådan gør du:
- Læg fisken på et stykke bagepapir, drys salt, peber og krydderurter på. Dæk fisken med bagepapir og bag den ved 175° 12-15 minutter, til den har skiftet farve. Kom couscousen i en skål, hæld vand eller bouillon over og lad grynene trække, til de har opsuget al væden. Rør grynene løse med en gaffel, smag til med citronskal og -saft, olivenolie, salt, peber, spinat, mynte samt sultanas og salte mandler. Anret fisken med couscoussalat og ekstra citron.
- Energi pr. person: 530 kcal., fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%