Fiskesuppe med fennikel, fløde og hvidvin

Fiskesuppe med fennikel, fløde og hvidvin

En cremet fiskesuppe med et hint af hvidvin - den skal nok blive et hit.

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 4 små løg
  • 2 fennikel
  • 20 g smør
  • 2 dl hvidvin
  • 1,2 dl fiskebouillon
  • 600 g rå fisk og skaldyr, f.eks. rejer og stykker af torsk
  • 2 dl fløde
  • salt, peber og evt. mere hvidvin til tilsmagning.

Sådan laver du fiskesuppe:

  1. Skær løg og fennikel i grove stykker, og steg grøntsagerne i en gryde i smørret til de er bløde, 4-5 min. Tilsæt hvidvinen, og lad halvdelen koge væk. Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog.
  2. Tilsæt fisk og skaldyr, og lad dem koge med (suppen skal ikke bulderkoge, bare lige boble) ca. 3 min. Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og evt. lidt mere hvidvin.
  3. Servér med et stykke brød og evt. en grøn salat.
  4. Prøv også hønsekødssuppe
  5. Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/

Tip

Hvis du putter rejer i, så kom dem i til sidste, da de nemt bliver seje i en kogende suppe.