Flankesteak med tomatsalat
Saftigt kød serveret med smagfuld tomatsalat og groft brød. Det bliver ikke bedre...
4
Ingredienser
- 1 okseflankesteak ca. 800 g
- salt og peber
- Røget dukkah:
- 20 g mandler
- 1 spsk. hele korianderfrø
- 1 tsk. sorte peberkorn
- 1/4 tsk. røget paprika
- 1/4 tsk. salt
- reven citronskal
- Tomatsalat:
- 800 g tomater, gerne forskellige farver
- 50 g soltørrede bær, f.eks. tranebær og blåbær
- 1 løg
- 1 bundt frisk koriander
- 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- salt og peber
- Tilbehør:
- groft brød
Sådan gør du:
- Røget dukkah: Hak mandlerne fint. Stød korianderfrø og peberkorn i en morter. Kom mandler og krydderier, bortset fra paprika og salt, på en tør pande og rist, til nødderne er gyldne, og krydderierne begynder at dufte. Hæld krydderiblandingen i en skål og tilsæt paprika, salt og reven citronskal.
- Tomatsalat: Skær tomaterne i både. Vend tomater med soltørrede bær, løg skåret i tynde både og frisk koriander. Dryp olie over og smag til med salt og peber. Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 6 min. på hver side. Server med drys af røget dukkah, tomatsalat og groft brød.
- Energi pr. person: 650 kcal. Fordelt på: protein 31%, kulhydrat 42%, fedt 27%