grill

Flankesteak med tomatsalat

Saftigt kød serveret med smagfuld tomatsalat og groft brød. Det bliver ikke bedre...

4

Ingredienser

  • 1 okseflankesteak ca. 800 g
  • salt og peber
  • Røget dukkah:
  • 20 g mandler
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 1/4 tsk. røget paprika
  • 1/4 tsk. salt
  • reven citronskal
  • Tomatsalat:
  • 800 g tomater, gerne forskellige farver
  • 50 g soltørrede bær, f.eks. tranebær og blåbær
  • 1 løg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • groft brød

Sådan gør du:

  1. Røget dukkah: Hak mandlerne fint. Stød korianderfrø og peberkorn i en morter. Kom mandler og krydderier, bortset fra paprika og salt, på en tør pande og rist, til nødderne er gyldne, og krydderierne begynder at dufte. Hæld krydderiblandingen i en skål og tilsæt paprika, salt og reven citronskal.
  2. Tomatsalat: Skær tomaterne i både. Vend tomater med soltørrede bær, løg skåret i tynde både og frisk koriander. Dryp olie over og smag til med salt og peber. Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 6 min. på hver side. Server med drys af røget dukkah, tomatsalat og groft brød.
  3. Energi pr. person: 650 kcal. Fordelt på: protein 31%, kulhydrat 42%, fedt 27%