Flæskesteg med bagte æbler
De er så gode, de danske vinteræbler, ogdu kan bruge dem til rigtig meget forskelligti julemad og bagværk.
6-8 personer
Ingredienser
- 1½-2 kg svinekam med svær
- og uden ben
- groft salt
- laurbærblad
- 5 dl vand
- Sauce:
- 20 g smør
- 1½ spsk. hvedemel
- 5 dl sky (suppler evt. med
- vand)
- salt, peber
- kulør
- Bagte æbler med ahornsirup:
- 6 ingridmarieæbler
- 5-6 små kviste rosmarin
- 1 dl ahornsirup
- Tilbehør:
- kartofler, evt. brunede
- rødkål og f.eks. en frisk salat med appelsin.
- Man kan også servere syltede asier eller agurker til.
- Rids sværen helt ned til kødetmed en ½ cm’s mellemrum,undgå at ridse i selve kødet.Drys sværen med groft salt. Væromhyggelig med at få salt nedmellem alle sværene. Stik laurbærbladetned mellem sværene.
- Hæld vandet i en bradepande.Læg en rist over, og læg kødetherpå. Læg evt. sammenkrølletalufolie under kødet for at fådet til at ligge så vandret sommuligt. Sæt stegen i den koldeovn. Tænd på 200 gr., og givstegen 1½ time. Hæld skyen fra,og stil stegen tilbage i ovnen.Hvis stegen ikke er sprød, sættestemperaturen op til 250-300gr. Hvis den er sprød, fortsætterman ved 200 gr. Steg nu videre,til kødet har opnået en centrumstemperaturpå 65 gr.
- Skum skyen for fedt. Smeltsmørret i en gryde, og rør meleti. Spæd med skyen. Kog saucenigennem nogle min. under omrøring.Smag til med salt og peber,og farv saucen med lidt kulør.
- Skær sværen af kødet, og delden. Skær kødet i tynde skiver,og pynt med sværene.
- Skær stilkenden af æblernesom et låg. Fjern kernehuse ogblomsterender. Stil æblerne medlåg i et smurt ovnfast fad. Fordelrosmarinkviste omkring, oghæld sirup over. Bag æblerne ca.20-25 min. ved 200 gr. Serveræblerne til flæskestegen sammenmed det øvrige tilbehør.