Flæskesteg med bagte æbler

Flæskesteg med bagte æbler

De er så gode, de danske vinteræbler, ogdu kan bruge dem til rigtig meget forskelligti julemad og bagværk.

6-8 personer

Ingredienser

  • 1½-2 kg svinekam med svær
  • og uden ben
  • groft salt
  • laurbærblad
  • 5 dl vand
  • Sauce:
  • 20 g smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 5 dl sky (suppler evt. med
  • vand)
  • salt, peber
  • kulør
  • Bagte æbler med ahornsirup:
  • 6 ingridmarieæbler
  • 5-6 små kviste rosmarin
  • 1 dl ahornsirup
  • Tilbehør:
  • kartofler, evt. brunede
  • rødkål og f.eks. en frisk salat med appelsin.
  • Man kan også servere syltede asier eller agurker til.

  1. Rids sværen helt ned til kødetmed en ½ cm’s mellemrum,undgå at ridse i selve kødet.Drys sværen med groft salt. Væromhyggelig med at få salt nedmellem alle sværene. Stik laurbærbladetned mellem sværene.
  2. Hæld vandet i en bradepande.Læg en rist over, og læg kødetherpå. Læg evt. sammenkrølletalufolie under kødet for at fådet til at ligge så vandret sommuligt. Sæt stegen i den koldeovn. Tænd på 200 gr., og givstegen 1½ time. Hæld skyen fra,og stil stegen tilbage i ovnen.Hvis stegen ikke er sprød, sættestemperaturen op til 250-300gr. Hvis den er sprød, fortsætterman ved 200 gr. Steg nu videre,til kødet har opnået en centrumstemperaturpå 65 gr.
  3. Skum skyen for fedt. Smeltsmørret i en gryde, og rør meleti. Spæd med skyen. Kog saucenigennem nogle min. under omrøring.Smag til med salt og peber,og farv saucen med lidt kulør.
  4. Skær sværen af kødet, og delden. Skær kødet i tynde skiver,og pynt med sværene.
  5. Skær stilkenden af æblernesom et låg. Fjern kernehuse ogblomsterender. Stil æblerne medlåg i et smurt ovnfast fad. Fordelrosmarinkviste omkring, oghæld sirup over. Bag æblerne ca.20-25 min. ved 200 gr. Serveræblerne til flæskestegen sammenmed det øvrige tilbehør.